Τα λουκάνικα ντύνονται αποκριάτικα και μεταμφιέζονται σε χταπόδια για τα πιο απίθανα πάρτι!
Με τραγανό κουρκούτι και πρόσωπο από κέτσαπ τρώγονται στο λεπτό.
Plus ότι φτιάχνονται και πολύ γρήγορα.
Υλικά
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ μπείκιν πάουντερ 1 φακελάκι
1 κγ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 ml νερό
6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
λάδι για τηγάνισμα
λίγη κέτσαπ για γαρνίρισμα
Οδηγίες
Ταμπονάρω τα λουκάνικα με απορροφητικό χαρτί για να φύγει η υγρασία τους και τα κόβω στη μέση.
Κάθε μέρος κόβω το μισό σταυρωτά και ενδιάμεσα.
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα ανακατεύω.
Προσθέτω σταδιακά το νερό, να γίνει ένας χυλός.
Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το λάδι σε μέτρια-δυνατή ένταση και με μια λαβίδα πιάνω το κάθε λουκάνικο από το κομμένο μέρος, βουτάω το υπόλοιπο (μη κομμένο) στο κουρκούτι και το ρίχνω στο λάδι.
Πρώτα βάζω το μέρος που έχει το κουρκούτι, το αφήνω λίγα δευτερόλεπτά και έπειτα το αφήνω να μπει όλο μέσα.
Καθώς τηγανίζεται ανοίγει το λουκάνικο και δημιουργούνται τα πόδια του χταποδιού.
Το λουκάνικο έχει την τάση να μένει από την μια πλευρά γι αυτό μόλις πάρεις χρώμα το γυρίζω και από την άλλη.
Μόλις πάρει χρώμα και το κουρκούτι, χρειάζεται περίπου 1 λεπτό, το βγάζω και το αφήνω πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα λουκάνικα.
Βάζω σε ένα μικρό κορνέ κέτσαπ και δημιουργώ το πρόσωπο του χταποδιού πάνω στο κουρκούτι.
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Πηγή: paxxi.gr