Το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου στον Καπνικό Σταθμό, έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλη «άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις».

Η εκδήλωση ήταν πολύ όμορφη και πετυχημένη. Τραγούδησαν οι Μπάμπης Βελισσάριος, Ζωή Παπαδοπούλου, Έλενα Γκατζά. Έπαιξε η CAMERATA ACADEMICA σε σύμπραξη με την Ορχήστρα Νέων Δίου. Την ενορχήστρωση έκανε ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης, τη διεύθυνση ο Μίκης Μιχαηλίδης και απήγγειλε ο Θοδωρής Σκούρτας. Η επιμέλεια κειμένων ήταν του Γιώργου Χ. Χανδόλια.

Αμέσως μετά τη λήξη της συναυλίας, έπιασε καταρρακτώδης βροχή και βρέθηκαν και συζήτησαν για λίγο ο κ. Παπαχρήστου, ο κ. Βελισσάριος και ο Νίκος Παπανικολάου, για το μέλλον του φεστιβάλ από κάθε πλευρά.

Ο Μπάμπης Βελισσάριος το Σάββατο με το Γιώργο Ολύμπιο επισκέφθηκαν το παλιό, αρχοντικό, Μακεδονικό σπίτι στο Λιτόχωρο, όπου πριν από πολλά χρόνια είχαν αρχίσει να γίνονται εργασίες συντήρησης. Ο κ. Βελισσάριος εξέφρασε την επιθυμία, κάποια μέρα στο χώρο αυτό να τραγουδήσει τραγούδια και όπερες του Ιωάννη και του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Την ίδια επιθυμία εξέφρασε πριν λίγες μέρες και ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας στην πρόσφατη εκδήλωση στη Λεπτοκαρυά.