Παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο το Market Pass, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε τις προηγούμενες μέρες. Η άυλη κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Και επίσημα πήρε παράταση τις προηγούμενες μέρες το Market Pass με νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες και σύμφωνα με το οποίο η πρεμιέρα αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο και θα είναι μάλιστα με διπλή πληρωμή στους 2,8 εκατομμύρια δικαιούχους του εν λόγω επιδόματος.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την επέκταση του Market Pass για τρεις ακόμη μήνες, που σημαίνει πως οι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα χρήματα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το Market Pass 2 θα ισχύει μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ οι αιτήσεις θα εξετασθούν με βάση τα εισοδήματα του 2022.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια όπως και το ύψος της ενίσχυσης. Θα είναι από 22 έως 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή 66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης.

Σημειώνεται πως όσοι είχαν λάβει την προηγούμενη ενίσχυση δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις (θα εξεταστούν αυτεπάγγελτα).

Επίσης όσοι έλαβαν την προηγούμενη ενίσχυση μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορούν, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023. Υπενθυμίζεται οτι κανονικά η κάρτα θα έληγε τέλη Αυγούστου.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο ήταν τα εξής:
Άγαμοι: Έως 16.000 ευρώ
Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 24.000 ευρώ
Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 ευρώ
Αναφορικά την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ισχύουν τα εξής:

Άγαμοι: Έως 250.000 ευρώ
Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 400.000 ευρώ

 

 

 

Πηγή:dnews.gr