Εβδομήντα μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Σίνδου επισκέφθηκαν το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής.

Στόχος της δραστηριότητας ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της χιονοδρομίας (σκι) σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα μη διαδεδομένα αθλήματα.

Eκεί έγινε εκμάθηση της τεχνικής του σκι ώστε οι μαθητές να μάθουν να κατεβαίνουν με ασφάλεια και εκμάθηση της χρήσης των αναβατήρων (lift). Είναι η τρίτη χρονιά που το σχολείο υλοποιεί αθλητικές δραστηριότητες κοντά στη φύση με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.

Μάλιστα έτσι δημιουργήθηκε και μία παράδοση στην εκμάθηση χιονοδρομίας, ώστε οι μαθητές κάθε χρόνο περιμένουν το πρώτο χιόνι. Αρκετοί δε από αυτούς, μετά τα μαθήματα, συνεχίζουν και μόνοι τους να εκδράμουν σε όποιο βουνό έχει τις κατάλληλες συνθήκες.

Στόχος του σχολείου είναι τα παιδιά να μάθουν πώς μπορούν να ασκούνται και έξω από στα στενά όρια της πόλης αλλά και να επιδιώκουν την άσκηση όπου βρίσκονται.

Μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες που τους φέρνουν κοντά στην φύση και τους δημιουργούν εναλλακτικές εικόνες και εμπειρίες από αυτές του συνήθη αστικού τρόπου ζωής. Κυρίως, όμως, μαθαίνουν να αγαπούν τη φύση, να τη σέβονται και να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συνασκούμενούς τους σε κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Φωτογραφίες: Χαρισόπουλος Χρήστος