Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνεια, η τρίτη εορτή που σηματοδοτεί και το τέλος των Χριστουγέννων. Πλήθος κόσμου βρέθηκε και στον Πλαταμώνα για να παρακολουθήσει την τελετή αγιασμού των υδάτων και τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού.

Το πρωί, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέσθηκε ο Όρθρος  και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεωργίου στη συνέχεια με πομπή το εκκλησίασμα κατευθύνθηκε στην παραλία όπου έγινε η τελετή αγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τίμιου Σταυρού.

http://

Τον Σταυρό έπιασε για δεύτερη φορά ο Χρήστος Κουρτσελίδης από τον Πλαταμώνα, τον οποίο συνεχάρη ο Σεβασμιότατος και του δώρισε ως ευλογία ένα Σταυρό.

http://

Την τελετή στον Πλαταμώνα παρακολούθησαν ο Βουλευτής Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου Βασίλης Βροχαρίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Άννα Τζήκα, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πλαταμώνα Αναστάσιος Κοτσαβασιλειάδης, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Φώντα Μπαραλιάκου, Θανάσης Παπαμιχαήλ, και πλήθος κόσμου.

«Να μας φωτίζει ο Κύριος να προχωράμε όλοι μας  με φωτισμένα βήματα, Καλή χρονιά, με υγεία και κάθε καλό», ευχήθηκε ο Βουλευτής Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας.

http://

«Θεία φώτιση σε όλους μας και ένα καλύτερο αύριο  μες υγεία και δημιουργικότητα», ευχήθηκε ο Πρόεδρος του Πλαταμώνα κ.  Αναστάσιος Κοτσαβασιλειάδης.

http://