Πορεία διαμαρτυρίας από τα Σώματα Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ένστολοι της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος αφού συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο, όπου πραγματοποίησαν ομιλίες, ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρόμενοι για τα εργασιακά τους δικαιώματα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Η πορεία κινήθηκε επί της Τσιμισκή και κατέληξε στο ΥΜΑΘ. Οι συγκεντρωθέντες παραμένουν για την ώρα έξω από το κτήριο και φωνάζουν συνθήματα, κρατώντας αναμμένους πυρσούς, κόρνες και σφυρίχτρες.

Σημειώνεται πως στη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια μνημονιακών πολιτικών με κύρια χαρακτηριστικά την άγρια λιτότητα, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, τις περικοπές μισθών, συντάξεων και λειτουργικών δαπανών των δημοσίων υπηρεσιών, η χώρα και η κοινωνία ολόκληρη βρέθηκαν στα τάρταρα. Συνακόλουθα, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις με το ανθρώπινο δυναμικό τους, υπέστησαν τα επίχειρα αυτών των πολιτικών ανελέητα, δίχως να λογαριάζονται από τους κυβερνώντες ο ειδικός τους ρόλος, οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της συντελεσμένης διάλυσης» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Πηγή: voria.gr