Η εταιρεία παρουσίασε εργαλεία μέσω των οποίων οι δημιουργοί θα μπορούν να πωλούν εικονικά προϊόντα.

H ιδιοκτήτρια του Facebook, Meta Platforms, αρχίζει να δοκιμάζει εργαλεία για την πώληση ψηφιακών αντικειμένων και εμπειριών στην πειραματική πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Horizon World, ένα βασικό κομμάτι του σχεδίου της για τη δημιουργία του metaverse.

Όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, σε πρώτη φάση τα εργαλεία συναλλαγών θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένους δημιουργούς που αναπτύσσουν εικονικά περιβάλλοντα, παιχνίδια και αξεσουάρ μόδας για το Horizon Worlds, στο οποίο μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Με τη βοήθεια των νέων εργαλείων, οι επίλεκτοι χρήστες θα μπορούν να πωλούν τις δημιουργίες τους ή να προσφέρουν πρόσβαση επί πληρωμή, ανέφερε η Meta.

Ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ακόμα ότι πειραματίζεται με πρόγραμμα που θα βραβεύει με μπόνους τους δημιουργούς ψηφιακών αντικειμένων και υπηρεσιών στις ΗΠΑ εφόσον η εταιρεία αξιοποιήσει τις ιδέες τους.

«Θέλουμε να υπάρχουν πολλοί υπέροχοι κόσμου και για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχουν πολλοί δημιουργοί που μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους και να το αναλάβουν ως δουλειά» δήλωσε ο ιδρυτής της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε χρήστες που παρακολούθησαν παρουσίαση στο Horizon Worlds ως άβαταρ.

Η Facebook Inc. άλλαξε πέρυσι το όνομά της σε Meta ώστε να ανακλά το όραμα του Ζάκερμπεργκ για έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας όπου οι χρήστες μιλούν, διασκεδάζουν, ψωνίζουν και εργάζονται με τη μορφή άβαταρ.

Το Horizon Worlds, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην εικονική πραγματικότητα, είναι ένας από τους πρώτους πειραματισμούς της Meta στο metaverse, μαζί με το Horizon Venues που εστιάζει στις εικονικές εκδηλώσεις.

 

Πηγή: in.gr