Τα πτώματα πέντε γυναικών εντοπίστηκαν σε πολιτεία του Μεξικού και σύμφωνα με δικαστικές πηγές οι δολοφονίες τους αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών.

Πέντε γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες σε πολιτεία του κεντρικού Μεξικού που σαρώνεται από το κύμα βίας εναντίον των γυναικών στη χώρα, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι τοπικές αρχές.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Τα πτώματα βρέθηκαν χθες το πρωί στην πόλη Κουάουτλα, στην πολιτεία Μορέλος, όχι μακριά από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον Ουριέλ Κάρμονα, τον γενικό εισαγγελέα της Μορέλος, ο οποίος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Milenio, οι δολοφονίες φαίνεται πως αποτελούσαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Τρία πτώματα βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter), μαζί με μήνυμα ηγέτη συμμορίας που ανέφερε πως οι φόνοι έγιναν σε αντίποινα εναντίον άλλης συμμορίας.

Τα άλλα δύο πτώματα, ένα από τα οποία ανήκε σε τρανς γυναίκα, έφεραν σημάδια που δεν αφήνουν πολλές αμφιβολίες ότι οι δολοφονίες ήταν έργο μελών συμμορίας, διευκρίνισε ο κ. Κάρμονα.

Η μακάβρια είδηση μεταδόθηκε την ώρα που οι αρχές στη Μορέλος και στην πρωτεύουσα ήδη διενεργούσαν έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη στην 27χρονη Αριάδνα Φερνάντα Λόπες, που θεάθηκε για τελευταία φορά ζωντανή την Κυριακή στη Σιουδάδ δε Μέχικο προτού βρεθεί νεκρή σε αυτοκινητόδρομο στη Μορέλος τη Δευτέρα.

Δολοφονούνται 10 γυναίκες την ημέρα
Κατά τον κ. Κάρμονα, η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως η νέα πέθανε εξαιτίας δηλητηρίασης από αλκοόλ. Τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί ακόμη είναι το πώς ακριβώς και το γιατί βρέθηκε το πτώμα της στη Μορέλος, πρόσθεσαν οι υπηρεσίες του.

Κατά μέσον όρο, στο Μεξικό δολοφονούνται δέκα γυναίκες την ημέρα. Η Μορέλος κατέγραψε τον τρίτο υψηλότερο δείκτη γυναικοκτονιών στο σύνολο των μεξικανικών πολιτειών από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο φέτος, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η μεξικανική Γερουσία ενέκρινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μέτρα με σκοπό την αντιμετώπιση της μάστιγας της βίας εναντίον των γυναικών.

Προβλέπουν ιδίως βαρύτερες ποινές, ως και 22 ετών κάθειρξης για επιθέσεις με οξύ εναντίον γυναικών και 5 ετών φυλάκισης για σεξουαλική παρενόχληση. Το νομοσχέδιο ωστόσο μένει να εγκριθεί από τη Βουλή.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ