Στο ντοκιμαντέρ «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» η Ουρανία, η Πηνελόπη, ο Τάσος, η Ξανθίππη, η Αγγελική και ο Θοδωρής, κάτοικοι Αθήνας και Πάτρας, όλοι άνω των 65 ετών, μιλούν με ειλικρίνεια και χιούμορ για το πώς ήρθαν (ή δεν ήρθαν) σε επαφή με τους υπολογιστές και τον τρόπο με τον οποίον η ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών έχει αλλάξει τη ζωή τους.

Εκπρόσωποι 6 οργανισμών που ασχολούνται με τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας συζητούν για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η πολιτεία ώστε να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων 65+ στον ψηφιακό κόσμο, ώστε να μην καταπατάται κανένα ανθρώπινο δικαίωμα στην πορεία της τεχνολογικής εξέλιξης.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, σε 9 χρόνια από σήμερα υπολογίζεται ότι το 33% του πληθυσμού στην Ελλάδα θα είναι άνω των 60 ετών. Το ποσοστό θα φτάσει στο 40,8% μέχρι το 2050. Είναι η ώρα να αγκαλιάσουμε τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Να διασφαλίσουμε ότι ζουν σε έναν κόσμο ισότιμο, που τους περιλαμβάνει όλους, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω.

Είναι η ώρα να αγκαλιάσουμε εμάς, όπως θα είμαστε σε λίγα χρόνια.

Το ντοκιμαντέρ «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία», σε παραγωγή της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης PeopleBehind, είναι διαθέσιμο σε ελεύθερη προβολή, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, στο YouTube από το κανάλι της PeopleBehind.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι των οργανισμών: InterMediaKT, Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων «Φροντίζω», Ίασις ΑΜΚΕ, 50και Ελλάς, Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

 

 

 

Πηγή: news4health.gr