Τα «Φώτια» άνοιξαν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου την αυλαία τους στον Κινηματογράφο «Ευκαρπίδη».

Μετά από έναν χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας, τα «Φώτια» θα αποτελέσουν και φέτος σημείο αναφοράς  για την Ορθοδοξία και τον πολιτισμό, έναν θεσμό εξωστρεφή και ποιοτικό, που θα αναδείξει το πολυδιάστατο του τόπου μας.

Συνδυάζοντας την καλλιτεχνική δημιουργία με την πνευματικότητα, το φετινό θέμα των «Φωτίων»  είναι ο  Ήρωας και Μάρτυρας της Εθνεγερσίας του 1821,  ο Αθανάσιος Διάκος.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε χθες επίσημα στις Τοπικές Αρχές και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ η νέα ταινία της κινηματογραφικής ομάδας του Πνευματικού Κέντρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τίτλο «Διάκος ο Ηρωομάρτυς».

Μια ταινία που γυρίστηκε με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και τη μέριμνα του Αρχιμανδρίτη  π. Παύλου Ντούρου.

Η ταινία  αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της αυτοθυσίας του Αθανάσιου Διάκου και θα αποτελέσει απότιση φόρου τιμής στον κορυφαίο Αγωνιστή της Ελευθερίας του 1821 αλλά και παράλληλα  δράση αφύπνισης.

Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα Φώτια 2023 συνδέονται και φέτος  με τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο Αθανάσιος Διάκος όπως η πίστη και η φιλοπατρία που στηρίζουν και την Εκκλησία μας και την Πατρίδα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λατρευτικές εκδηλώσεις των φετινών «Φωτίων» θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Καθεδρικό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης λόγω των εργασιών ανακαίνισης του Πνευματικού Κέντρου του «Αγίου Φωτίου».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: