ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον θεσμό της οικογένειας, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 11/02 στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αιγίνιο, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αντίδραση τριών από τους τέσσερις Βουλευτές της Πιερίας, των Φ. Μπαραλιάκου, Σπ. Κουλκουδίνα και Κ. Δελβερούδη, οι οποίοι αρνούνται να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Μητροπολίτης, πέρα από την ικανοποίησή του για τη στάση των τριών Βουλευτών, έκανε δημόσια έκκληση προς την Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, να ακολουθήσει το παράδειγμα των συναδέλφων της, αν και γνωρίζει τη δυσκολία της θέσης της, καθώς είναι μέλος της κυβέρνησης. «Είναι τιμή για την Πιερία που ένας από τους Βουλευτές της είναι μέλος της Κυβέρνησης, αλλά όλα τα πράγματα θέλουν μία θυσία κι ένα ηρωισμό», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος Κίτρους.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε επίσης στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, οι οποίες αποτελούν το πνευματικό υπόβαθρο της αντίθεσής τους προς το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. «Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή. Ένας γάμος αναγνωρίζεται και μία συζυγία. Εμείς γνωρίζουμε άνδρα και γυναίκα, όπως λέει η Παλαιά Διαθήκη στο βιβλίο της Γενέσεως. Δύο είναι τα γένη. Πολλά είναι τα ανθρώπινα πάθη, τα οποία όμως η εκκλησία μπορεί να μην τα δέχεται, αλλά συγχωρεί, εφόσον υπάρχει μετάνοια. Δεν μπορούμε όμως να πάρουμε ένα πάθος και να το βαπτίσουμε φυσιολογικό. Το παρά φύσιν δεν γίνεται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις. Ένας νόμος δεν μπορεί το αφύσικο να το κάνει φυσικό. Η πολιτεία έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να νομοθετεί και να προβλέπει όλες τις ανάγκες των πολιτών. Δεν μπορεί όμως να επιβάλει τα πάθη λίγων ανθρώπων στα μεγάλα κοινωνικά σύνολα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος, επικαλούμενος λόγια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.

Σταθερές οι θέσεις της Εκκλησίας

Από μια αίθουσα γεμάτη αγάπη και αφοσίωση για τον θεσμό της οικογένειας και της πίστης, ο Μητροπολίτης Κίτρους τόνισε πως οι θέσεις της Εκκλησίας είναι σταθερές. «Η πολιτεία ας νομοθετήσει ό,τι θέλει, εμείς είμαστε σταθεροί. Η αμαρτία είναι αμαρτία, δεν αμνηστεύεται με νομοσχέδια και νόμους. Άλλο αν η Εκκλησία συγχωρεί αυτόν που αμαρτάνει», τόνισε με έμφαση, επισημαίνοντας πως η Εκκλησία δέχεται και τον πιο αμαρτωλό, αλλά δεν αποδέχεται την αμαρτία.

«Εμείς δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, γιατί δεν είναι πίστη δική μας, αλλά είναι πίστη του Ευαγγελίου, των Πατέρων της Εκκλησίας μας. Έτσι μεγαλώσαμε κι έτσι μάθαμε. Με τον μπαμπά, τη μαμά, τον παππού και τη γιαγιά. Γιατί τέτοια βιασύνη; Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τέτοια βιασύνη. Γιατί τέτοια σπουδή; Ποιος μας το επιβάλει; Κανείς!», συμπλήρωσε.

«Είναι ώρα πόλεμου, πνευματικού πόλεμου»

Επικαλούμενος στίχους γνωστού χριστιανικού τραγουδιού, ο κ. Γεώργιος τόνισε πως «Είναι ώρα πόλεμου, πνευματικού πόλεμου…», συμπληρώνοντας πως «αυτό το νομοσχέδιο προσπαθεί να αποποινικοποιήσει από την σκέψη των ανθρώπων ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία. Φανταστείτε να έρθει μια κυβέρνηση και να αποποινικοποιήσει την κλοπή ή τον φόνο. Φτάσαμε σε μια εξαθλίωση».

http://

Εκδήλωση…. Ύμνος προς την οικογένεια και τη μάνα!

Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη αγάπη, σεβασμό και πνευματικότητα, πριν τη σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία του κ. Γεωργίου, έλαβε χώρα μια όμορφη χριστιανική εκδήλωση αφιερωμένη στην οικογένεια και τη μητέρα.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε με εξαιρετικό τρόπο η υπεύθυνη των κατηχητικών τμημάτων της ενορίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου, η θεολόγος και μαθηματικός κ. Μαρία Καφαρίδου. Με πολλή αγάπη και δημιουργικότητα, η κ. Καφαρίδου δημιούργησε ένα πρόγραμμα που ξεχώρισε για τη βαθιά πνευματική του διάσταση και τη συμβολική του αξία. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην οικογένεια και τη μητέρα, αποτυπώνοντας με ενδυνάμωση την αξία της μητρότητας και της πίστης.

Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε πνευματικούς λόγους, ψαλμούς και θρησκευτικά τραγούδια, δίνοντας έμφαση στην ενότητα και την αγάπη που αναδύεται από την πίστη στο Χριστό. Στην έναρξη της εκδήλωσης ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ηλίας Γκοτσίδης, καλωσόρισε το πολυπληθές ακροατήριο από όλα τα χωριά της Βόρειας Πιερίας, επισημαίνοντας τον σκοπό της όλης διοργάνωσης. Τέλος, την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Χρήστος Κομπατσιάρης.

 

http://