Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί τσίπουρου και στην Πιερία και ζητούν απ τις αρμόδιες Αρχές να παραταθεί η προθεσμία παράδοσης των αμπελοστάφυλων για την παραγωγή τσίπουρου, μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου του 2023, ούτως ώστε να μπορέσουν και παραγωγοί σταφυλιών να τα κάνουν τσίπουρο αλλά να εργαστούν και τα καζάνια παράγοντας το εξαιρετικής ποιότητας αυτό, παραδοσιακό προϊόν.

Βρεθήκαμε στα «Καζάνια του Μαλάμου», στην Κάτω Μηλιά Πιερίας, από τα πλέον γνωστά παραδοσιακά καζάνια της περιοχής μας, όπου ο πατέρας Γιώργος, από κοινού με τον υιό Διονύση, εργάζονται πυρετωδώς αυτήν την περίοδο, στην παραγωγή τσίπουρου των οινοποιήσιμων σταφυλιών παράγοντας το νέκταρ αυτό που κάνει ακόμη περισσότερη γνωστή την περιοχή μας για το μοναδικό της τσίπουρο.

Καλούνται οι αρμόδιοι παράγοντες να δώσουν άμεσα το πράσινο φως για μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023…