Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα ιστιοπλοΐας της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρώτη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας κατηγορίας J24 με τον Ιστιοπλόο αθλητή του Ν.Ο.Κατερινης Γιάννη Φάκα. Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Απριλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο Μικρολίμανο του Πειραιά, σε μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις των τελευταίων ετών με τη συμμετοχή δεκατριών σκαφών και εξήντα πέντε αθλητών.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν απαιτητικές και η δυναμική των πληρωμάτων εξαιρετική, χαρακτηριστικά που είχαν σαν αποτέλεσμα έναν πολύ ανταγωνιστικό αγώνα ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες αφού μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία τέσσερεις ομάδες μονομάχησαν για την πρώτη θέση.

Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με το σκάφος HELLENIC POLICE, κυβερνήτη τον Υ/Α ΤΑΓΑΡΟΠΟΥΛΟ Αλέξανδρο και πλήρωμα τους Υ/Α’ ΜΑΥΡΟ Νικόλαο, Α/Β’ ΦΑΚΑ Ιωάννη και ΑΝΘ. ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο απέδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση αφού με αυτή τη νίκη κατοχύρωσαν θέση στην Εθνική ομάδα ιστιοπλοΐας για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη λίμνη Μπαλατον της Ουγγαρίας τον Αύγουστο καθώς και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο.