Μία νέα υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και τα διεθνή standards ποιότητας, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία στο εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού ΔΙΟΣ στους πρόποδες του Ολύμπου, στην Καρίτσα.

Τα εγκαίνια της νέας επένδυσης της εταιρείας «Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.» έγιναν το βράδυ του Σαββάτου 13 Απριλίου. Προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την εξαιρετική οργάνωση και τις σύγχρονες μεθόδους εμφιάλωσης του νερού, που ξεκινά το ταξίδι του από τις πηγές του Ολύμπου για να ξεδιψάσει τον καταναλωτή προσφέροντας σε κάθε οργανισμό τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται.

Η εντυπωσιακή ξενάγηση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από καμία παρόμοια μονάδα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έγινε από το πλήρως καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας. Αφορούσε δε όλα τα στάδια της παραγωγής, από την εμφιάλωση, τη συσκευασία, τον πωματισμό και την ετικετοποίηση των φιαλών έως την αποθήκευση και την άμεση αποστολή του προϊόντος μέσω του δικτύου διανομής. Διαδικασίες που ολοκληρώνονται μέσα στον ίδιο χώρο, με απόλυτες συνθήκες υγιεινής, καθώς η εταιρεία «Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.» δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και προτεραιότητα στον ποιοτικό έλεγχο.

Όπως εξήγησαν οι άψογοι και ιδιαίτερα κατατοπιστικοί εργαζόμενοι που είχαν αναλάβει την ξενάγηση στα διάφορα στάδια της παραγωγής, τα υπερσύγχρονα μηχανήματα έχουν τη δυνατότητα εμφιάλωσης και συσκευασίας 32.000 φιαλών/ώρα κάτω από τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας και πιστότητας, με τη δυνατότητα ελέγχου και παρακολούθησης από το ανθρώπινο δυναμικό μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε όλα τα στάδια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η οικολογική ευαισθησία και ο ιδιαίτερος σεβασμός της εταιρείας στο περιβάλλον, αφού το κτίριο είναι οικολογικά σχεδιασμένο και ενταγμένο αρμονικά σε αυτό, γίνεται χρήση τεχνολογίας LED και φωτοβολταϊκών πάνελ, ενώ χρησιμοποιείται το πλεονάζον νερό δίχως να στερείται από την τοπική κοινωνία πολύτιμος φυσικός πόρος. Επιπλέον, για την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού ΔΙΟΣ χρησιμοποιούνται πλήρως ανακυκλώσιμες ΡΕΤ συσκευασίες με 30% λιγότερο πλαστικό, που είναι από τις πιο φιλικές για το περιβάλλον φιάλες της αγοράς.

Επίσης, το 90% των χώρων του εργοστασίου είναι προσβάσιμοι και κατάλληλοι για εργασία από άτομα με μειωμένη κινητικότητα, με τις απαραίτητες ράμπες σε όλους τους χώρους, καθώς και ειδικό χώρο υγιεινής.

Να επισημανθεί πως η «Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.», η οποία παράγει επίσης το εμφιαλωμένο νερό ΣΕΛΙ, αποτελεί μια εταιρεία, που εδώ και 20 χρόνια έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της κρίσης επενδύοντας στην τόνωση της εγχώριας παραγωγής και την ενίσχυση της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας τόσο όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό όσο και μέσω του ανταποδοτικού τέλους στον Δήμο Δίου Ολύμπου.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νερού ΔΙΟΣ στην Καρίτσα αποτελούν μια επένδυση ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ καλύπτοντας μια έκταση 5.000 τμ., σε οικόπεδο 15.000 τ.μ., εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με μεγάλη δυνατότητα εμφιάλωσης γυάλινων φιαλών, 10λιτρων και 19λιτρων φιαλών καθώς και φιαλών PET 0,5 και 1,5 λίτρων.

Μετά την ξενάγηση ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων, ομιλίες από την πλευρά της διοίκησης και της διεύθυνσης της εταιρείας και δεξίωση στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου τη μουσική νότα της εκδήλωσης έδωσε η Ορχήστρα Νέων Δίου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια: