Άφωνοι έμειναν οι αρμόδιοι του εθνικού πάρκου Khun Sathan στην Ταϊλάνδη, βλέποντας το περιεχόμενο του στομαχιού νεκρού ελαφιού.

Μέσα στο στομάχι του ζώου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ανδρικά εσώρουχα, πλαστικές σακούλες, σακουλάκια στιγμιαίου καφέ, κομμάτια από πλαστικό σχοινί, γάντια από καουτσούκ, νουντλς στιγμής και μία μικρή πετσέτα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πάρκου, το ελάφι έτρωγε πλαστικά για πολύ καιρό πριν πεθάνει.

Όπως μεταδίδει το BBC, στις 25 Νοεμβρίου, εργαζόμενος του πάρκου που έκανε περιπολία εντόπισε το ελάφι- που είναι περίπου 10 ετών – νεκρό.

«Πιστεύουμε πως έτρωγε αυτά τα πλαστικά για πολύ καιρό πριν πεθάνει» δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ο διευθυντής του Εθνικού Πάρκου. «Οι ειδικοί πιστεύουν πως τα πλαστικά μπλόκαραν τον πεπτικό σωλήνα, αλλά συνεχίζεται η έρευνα».

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα τεθεί σε εφαρμογή πλάνο τριών σταδίων, με στόχο οι ντόπιοι να μαζεύουν πλαστικά και άλλα σκουπίδια από τον χώρο του εθνικού πάρκου. Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού θα σχηματιστεί και επιτροπή που θα ασχοληθεί με τη διαχείριση απορριμμάτων και με τελικό στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα.

Μέχρι πρότινος θύματα της αλόγιστης χρήσης πλαστικών στην Ταϊλάνδη – κατ’ εκτίμηση κάθε Ταϊλανδός χρησιμοποιεί έως και 3.000 πλαστικές σακούλες το χρόνο – έπεφταν ζώα που βρίσκονταν στη θάλασσα.