Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Λατζέρια Ντέιβις, ανιψιάς μίας από τις τρεις μαύρες υπαλλήλους της Mattel που ζήτησαν την κυκλοφορία της κούκλας, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της νωρίτερα φέτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου “South by Southwest” στο Ώστιν του Τέξας

Το ντοκιμαντέρ “Black Barbie” για την ιστορία της πρώτης μαύρης κούκλας της Mattel, έρχεται στο Netflix, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η ταινία Barbie της Γκρέτα Γκέργουικ.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Λατζέρια Ντέιβις, ανιψιάς μίας από τις τρεις μαύρες υπαλλήλους της Mattel που ζήτησαν την κυκλοφορία της κούκλας, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της νωρίτερα φέτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου “South by Southwest” στο Ώστιν του Τέξας.

Οπως υποδηλώνει ο τίτλος του, το ντοκιμαντέρ “Black Barbie” παρουσιάζει την ιστορία της πρώτης μαύρης κούκλας η οποία εμφανίστηκε το 1980, τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της αρχετυπικής Μπάρμπι. Η ιστορία ακολουθεί τρεις μαύρες υπαλλήλους της εταιρείας παιχνιδιών Mattel – Μπεουλά Μέι Μίτσελ, Κίτι Μπλακ Πέρκινς και Στέισι ΜακΜπράιντ – που υποστήριξαν τη δημιουργία της μαύρης Μπάρμπι

«Η αφήγηση της ιστορίας της Black Barbie ήταν ένα τόσο προσωπικό ταξίδι και με συγκινεί να τιμώ την κληρονομιά της θείας μου Μπιούλα Μέι Μίτσελ, της Κίτι Μπλακ Πέρκινς και της Στέισι ΜακΜπράιντ στην ταινία μας» δήλωσε η Ντέιβις.

 

 

«Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερους συνεργάτες από τη Shondaland και το Netflix για να μεταφέρουν αυτή την ιστορία στον κόσμο» πρόσθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent. Η Shondaland είναι εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών που ιδρύθηκε από τη δημιουργό της σειράς «Grey’s Anatomy», Σόντα Ράιμς, η οποία υπερασπίζεται τη φυλετική και έμφυλη ποικιλομορφία στην ψυχαγωγία. Το ντοκιμαντέρ εξιστορεί τον πολιτιστικό αντίκτυπο της Black Barbie και το ταξίδι έως την κυκλοφορία της το 1980.

Μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων της Mattel, των καταναλωτών και των ιστορικών και σχολιαστών του πολιτισμού, το ντοκιμαντέρ, όπως αναφέρεται στην επίσημη περιγραφή, εξετάζει «τη σημασία της αναπαράστασης και το πώς οι κούκλες μπορούν να συμβάλλον στην καλλιέργεια ταυτότητας και φαντασίας».

 

 

Πηγή:jenny.gr