Οι New York Times επέλεξαν να τυπώσουν στο πρωτοσέλιδό τους ένα συγκλονιστικό γράφημα που εικονογραφεί τα 500.000 θύματα της πανδημίας ως κουκίδες.

Συγκλονίζει για άλλη μια φορά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας New York Times, στο οποίο καταγράφεται ένα ακόμη μακάβριο ορόσημο: Αυτό του μισού εκατομμυρίων θυμάτων στις ΗΠΑ από την πανδημία του κορονοϊού.

Στο γράφημα που πρωταγωνιστεί στο χθεσινό κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, κάθε κουκίδα αντιπροσωπεύει μία ζωή που χάθηκε λόγω της νόσου Covid-19, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες προσεγγίζουν το θλιβερό αρνητικό ρεκόρ των 500.000 νεκρών. Η πρώτη ζωή από τον κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες χάθηκε έναν χρόνο πριν, στις 29 Φεβρουαρίου του 2020.

 

 

Μόλις τρεις μήνες μετά, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν φθάσει να θρηνούν 100.000 νεκρούς, ενώ το «φράγμα» των 400.000 θανάτων «έσπασε» τον Ιανουάριο του 2021, την παραμονή της ορκωμοσίας του νέου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, το πρωί της Κυριακής ο αριθμός των θανάτων από την Covid-19 ανερχόταν σε λίγο παραπάνω από 497.000.

 

 

Ο Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος επιδημιολόγος και επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας στη διακυβέρνηση Μπάιντεν, ανέφερε μιλώντας στο CNNi ότι ο απολογισμός αυτός είναι ένα «θλιβερό ιστορικό ορόσημο στην ιστορία της χώρας».

«Δεν έχουμε βιώσει κάτι τέτοιο για περισσότερα από 100 χρόνια, μετά την πανδημία του 1918. Είναι κάτι που θα παραμείνει στην Ιστορία. Για δεκαετίες, ο κόσμος θα μιλάει ακόμη για αυτή τη χρονική στιγμή, κατά την οποία πέθαναν τόσοι άνθρωποι» δήλωσε.

Αν και τα ποσοστά κρουσμάτων μειώνονται με ταχείς ρυθμούς, ο κορωνοϊός εξακολουθεί να στερεί καθημερινά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα ποσοστό μικρότερο του 15% του πληθυσμού έχει επί του παρόντος εμβολιαστεί.

 

 

 

Πηγή: news247.gr