Scroll to top

Νίκος Τσιαμπέρας: Ο Κώστας Κουκοδήμος είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει πρόσωπο ο Δήμος Κατερίνης


- 13 Νοεμβρίου 2018

 •  

  Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης στον συνδυασμό του Κώστα Κουκοδήμου, κάτι που, για όσους γνωρίζουν, είναι φυσικό επακόλουθο της πολύχρονης διαπροσωπικής τους σχέσης. Ο Νίκος Τσιαμπέρας, οικογενειάρχης και πατέρας δύο κοριτσιών, είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον χώρο της εκπαίδευσης αλλά διαθέτει πλούσια δράση στην ενασχόληση με τα κοινά, κάτι που πηγάζει από την αγάπη του για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Μιλώντας στην εφημερίδα «Ενημέρωση» αποκαλύπτει την ιδιαίτερη σχέση που τον συνδέει με τον υποψήφιο δήμαρχο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, το όραμά του για τον Δήμο Κατερίνης και καλεί τους πολίτες να μην μείνουν απλοί θεατές σε αυτές τις εκλογές.

   

  Κύριε Τσιαμπέρα είστε εκπαιδευτικός και ασχολείστε με τη Φυσική Αγωγή αλλά τα τελευταία χρόνια έχετε εξειδικευθεί στην Ειδική Αγωγή. Τι σας ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση;

  Η Ειδική Aγωγή πάντα ήταν μια κατεύθυνση που από την αρχή του επαγγελματικού μου προσανατολισμού προς την Φυσική Αγωγή με έλκυε, με αποτέλεσμα πριν τέσσερα χρόνια να μπορέσω να πραγματοποιήσω ένα όνειρο: να αποκτήσω ένα μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και έτσι να μου ανοίξουν οι ορίζοντες ώστε να μπορέσω μέσω της δημόσιας βασικής εκπαίδευσης να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στα παιδιά μας με ιδιαίτερες κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες. Ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, που ευτυχώς τα τελευταία χρόνια άρχισε η πολιτεία με σεβασμό και ευαισθησία να αντιμετωπίζει στα πλαίσια της βασικής εκπαίδευσης.

   

  Διαθέτετε μια πλούσια συνδικαλιστική και κομματική δράση. Επίσης αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνετε στον αυτοδιοικητικό «στίβο».

  Έχω την τιμή από τον περασμένο Μάρτιο να ηγούμαι της ΔΑΚΕ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ, η οποία, επί τη ευκαιρία, στις εκλογές των αιρετών αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και με διαφορά. Επίσης είμαι και υπεύθυνος Τομεάρχης Παιδείας της ΝΟΔΕ ΝΔ Πιερίας. Όντως ήμουν πάντα κοντά στην παράταξη στήριξα με την υποψηφιότητά ως περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Ιωαννίδη εισπράττοντας την αγάπη του κόσμου, ο οποίος με κατέταξε στην δεύτερη θέση.

   

  Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό του Κώστα Κουκοδήμου. Ποια είναι η σχέση που σας συνδέει;

  Η σχέση μου με το Κώστα Κουκοδήμο είναι χαρακτηρισμένη με όλες τις ιδιότητες που μπορεί να έχει μια σχέση. Καταρχάς μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά, στο Βατάνι, παίζοντας, μικρά παιδιά τότε, εκεί που είναι τώρα το 3ο Δημοτικό και παλιά ήταν μια μεγάλη αλάνα. Ήμαστε στην συνέχεια συμφοιτητές στην σχολή, κατόπιν ερχόταν με τον προπονητή του για προπόνηση στο γυμναστήριο που διατηρούσα και στην συνέχεια μαζί του από το πρώτο βήμα στην πολιτική σκηνή και φυσικά, όπως όλοι γνωρίζετε, ήμουν και συνεργάτης στο πολιτικό του γραφείο επί τρεισήμισι χρόνια.

  Φίλοι παιδικοί, συμφοιτητές, συνεργάτες αλλά πάνω από όλα φίλοι αληθινοί!

   

  Είναι λογικό και αναμενόμενο, λοιπόν, να συμπορευτείτε μαζί και στις δημοτικές εκλογές. Ως ένας άνθρωπος που βρίσκεστε δίπλα του τόσα χρόνια και όπως είναι φυσικό τον γνωρίζετε πολύ καλά, μπορείτε να μας πείτε τι είναι αυτό που εμείς δεν γνωρίζουμε για τον Κώστα Κουκοδήμο;

  Ο Κώστας είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από πολύ χαμηλά με ό,τι σημαίνει αυτό και έφτασε εδώ που είναι σήμερα. Χαρακτηρίζεται από δύο πολύ βασικά στοιχεία χαρακτήρα, απαραίτητα για να πετύχεις σε αθλητισμό και πολιτική. Το ένα είναι η επιμονή του στην προσπάθεια με σκληρή δουλειά και αφοσίωση χωρίς να υπολογίζει προσωπικές στερήσεις σε αυτό που θέλει να πετύχει. Δεύτερον και πιο βασικό, η ανθρωπιά του στις σχέσεις του με τους ανθρώπους. Είναι άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες των άλλων γιατί έχει περάσει μέσα από αυτές. Φυσικά, όπως τρέχουν πολλοί να θυμίσουν με προθυμία, έχει κάνει και λάθη, αλλά πιστέψτε με, επειδή τον γνωρίζω από κοντά, τα θετικά του υπερτερούν κατά πολύ.

   

  Ποια είναι η άποψή σας για τη διοίκηση Χιονίδη; Πως πιστεύετε ότι θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα για τον Δήμο Κατερίνης εφόσον εκλεγεί δήμαρχος ο Κώστας Κουκοδήμος;

  Αναφορικά με τον κ. Χιονίδη στο μόνο που θα ήθελα να σταθώ την παρούσα στιγμή είναι η προσωπική μου διαπίστωση ότι ψηφίστηκε επί τρεις διαδοχικές θητείες ως δήμαρχος της πόλης μας, χρονικό διάστημα υπεραρκετό για να υλοποιήσει ολοκληρωμένα το πρόγραμμά του. Τα υπόλοιπα υπάρχει χρόνος αρκετός να τα συζητήσουμε διεξοδικά.

  Η επόμενη μέρα τώρα πρέπει να μας βρει με αλλαγή στην διοίκηση του δήμου και πιστεύω ότι αυτό σίγουρα θα συμβεί.

  Γνώμονας μοναδικός και αδιαπραγματευτος, όπως ακριβώς έχει υπογραμμίσει και ο Κώστας, είναι μια χρηστή διοίκηση στον δήμο με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό απέναντι στους δημότες. Το φαινόμενο αλαζονείας είναι φράση άγνωστη στην πορεία μου ως άνθρωπος όπου και να δραστηριοποιήθηκα και πεποίθησή μου είναι ότι η μελλοντική προσφορά μου θα πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις ικανότητές μου και τίποτα περισσότερο. Η διοίκηση του δήμου είναι ένα δύσκολο παζλ σωστής επιλογής ανθρώπων ικανών και καθαρών και δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στον συνδυασμό μας.

  Είμαι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα τόσο για το πώς σκέπτεται ο Κώστας όσο και για μένα τον ίδιο προσωπικά. Είναι η μεγάλη ευκαιρία με τον Κώστα Κουκοδήμο να αλλάξει το πρόσωπο του δήμου σε όλα τα επίπεδα, αυτό που λέμε καθημερινότητα, κοινωνικό πρόσωπο, εθελοντισμός, πρόνοια, πολιτισμός, αθλητισμός ακόμη και με παρεμβάσεις καθοριστικές σε πρωτοβάθμιες μορφές στην υγεία αλλά και στην παιδεία σε συνεργασία με τις σχολικές μας μονάδες.

   

  Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές το ποσοστό της αποχής στον Δήμο Κατερίνης άγγιξε το 40%. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό το υψηλό ποσοστό και γιατί είναι σημαντικό οι δημότες να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις εκλογές;

  Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η πραγματική οικονομική ανέχεια του κόσμου ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως η ασυνέπεια λόγων και έργων των πολιτικών, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν βγει να πουν την αλήθεια στον κόσμο σχετικά με τις προοπτικές που υπάρχουν και τι θυσίες πρέπει όλοι μας να κάνουμε μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο εθνικής οικονομικής ανάκαμψης, που όλοι τους όμως από κοινού θα συμφωνήσουν, έχει οδηγήσει τον κόσμο στην πολιτική απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των ανθρώπων του.

  Θέλω να πιστεύω ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση τα πράγματα πρέπει να κρίνονται διαφορετικά. Αφού είναι πλέον σίγουρο ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σαν ενεργοί πολίτες ώστε να αλλάξει κάτι στην κεντρική πολιτική και οικονομική σκηνή γιατί όλα είναι προαποφασισμένα και ψηφισμένα για τις επόμενες δεκαετίες, θεωρώ ότι μπορούμε όλοι μας, σε οποιοδήποτε συνδυασμό και αν ταχθούμε, έχοντας τις ίδιες ανησυχίες για την πόλη μας, την καθημερινότητά μας, για τον τόπο που ζούμε, στις γειτονιές μας και τις ενορίες μας, που περπατάμε με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, να παρέμβουμε με τις προτάσεις μας, την ψήφο επιλογή μας και γιατί όχι την συμμετοχή μας.

  Όλα αυτά πρέπει να είναι ένας κοινός παρονομαστής για όλους, μια κοινή αγωνία για όλους μας, στοιχεία στα οποία δεν πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη. Επειδή όλα αυτά μας ενώνουν και δεν μας χωρίζουν και επειδή επιβάλλεται να γίνει την επόμενη μέρα μια δημιουργική σύνθεση, είμαι ορκισμένος μέσα από τον προσωπικό μου αγώνα εκλογής να περάσω αυτό το μήνυμα σε όσους περισσότερους συνδημότες μπορώ  και να τους καλώ καθημερινά τονίζοντας τη σπουδαιότητα της συμμετοχή τους στις εκλογές.

 • Δείτε επίσης...