Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, με δάκρυα από την απερχόμενη και αμηχανία από τη νέα υπουργό, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης από την κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η νέα υπουργός ευχαρίστησε για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο πρόσωπό της, με το νέο της πόστο να τη γεμίζει με αίσθημα ευθύνης, υποσχόμενη ότι θα δουλέψει σκληρά για να αναβάθμιση το υπουργείο.

Ευχαρίστησε την κ. Κόλλια για τη συνεργασία τους τα τελευταία δύο χρόνια, που εργάζονταν μαζί στο Διοικητήριο και τόνισε ότι το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που αποτέλεσε άλλωστε και θεσμό στον οποίο έδωσε υπόσταση η κ. Νοτοπούλου, θα συνεχίσει το έργο του.

«Με ειλικρινή συνεργασία θα δουλέψουμε για την αναβάθμιση του ΥΜΑΘ, με στόχο η Μακεδονία και η Θράκη να είναι πρωτοπόρες στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Νοτοπούλου έδωσε το στίγμα της πολιτικής της και ως πολιτική προϊσταμένη της ΕΥΑΘ, λέγοντας ότι ύδρευση και αποχέτευση θα παραμείνουν δημόσια αγαθά, ενώ επέμεινε στη στενή συνεργασία του ΥΜΑΘ με τα άλλα υπουργεία και στην εξωστρέφειά του.

«Σε αυτή τη νέα εποχή θέλουμε να γράψουμε μια νέα σελίδα για τους κατοίκους της Μακεδονίας και της Θράκης», είπε η νέα υπουργός, χωρίς να αποφύγει το άγχος του πρωτάρη, έχοντας μια στιγμή αμηχανίας που πέρασε ως ευχάριστη στιγμή.

Η κ. Κόλλια ήταν συγκινημένη, καθώς έπειτα από τριάμισι χρόνια στο Διοικητήριο, αλλάζει κυβερνητική θέση.

Στο χαιρετισμό της επεσήμανε το βαρύ κλίμα υπό το οποίο γίνεται η τελετή, με το χαμό του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας και την τραγωδία στο Μάτι.

Στο μίνι απολογισμό του έργου της ως ΥΜΑΘ, τόνισε ότι επιτεύχθηκε διεθνής πολιτική αναβάθμιση της χώρας και υπογράμμισε: «Για μένα η προσπάθεια για τη Μακεδονία και τη Θράκη συνεχίζεται. Είμαι υπερήφανη για το έργο στο ΥΜΑΘ και χαίρομαι που θα παραμείνει σε γυναικεία χέρια. Καταφέραμε παρά πολλά, παρά τους κάποιους μικρόψυχους που περίμεναν από εμάς το αντίθετο. Η Θεσσαλονίκη έγινε επίκεντρο διεθνούς ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια».

Η απερχόμενη υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ΔΕΘ, το ρόλο της για τη Θεσσαλονίκη και τη διοίκησή της.

«Εύχομαι η κ. Νοτοπούλου να συνεχίσει το έργο της και το δικό μου έργο. Θα με έχει πάντα δίπλα της όποτε με χρειαστεί. Ο θεσμός του ΥΜΑΘ είναι πολύτιμος», είπε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά, και κλείνοντας ευχήθηκε «Καλή αρχή Κατερίνα», ενώ ζήτησε από όλους να ζητωκραυγάζουν: «Ζήτω η Μακεδονία».

Ο χαιρετισμός της κας Νοτοπούλου

Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη με την ανάληψη του ευαίσθητου χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Οι προκλήσεις δεν πρέπει να μας φοβίζουν αλλά να μας γεμίζουν με αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση της δουλειάς που πρέπει να γίνει.

Να ευχαριστήσω θερμά τη Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, για την άριστη συνεργασία εδώ και δυο χρόνια όπως και για τη συνεπή και πολυετή υπηρέτηση των καθηκόντων της.

Μαρία εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα , πανελλαδικής πια εμβέλειας.

Το Υπουργείο εσωτερικών που παρέλαβε ο Αλέξης Χαρίτσης από τον Πάνο Σκουρλέτη μετά το πολύτιμο αποτύπωμά του στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον Κλησθένη είναι ο πυλώνας άσκησης δημόσιων πολιτικών με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Έτσι λοιπόν στη Μακεδονία και τη Θράκη αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως η κοινωνία σήμερα έχει ανάγκη από το βάθεμα της δημοκρατίας την εμβάθυνση της δημοκρατίας με ενίσχυση των παραγωγικών και κοινωνικών δομών, με εξωστρέφεια.

Η δουλειά που ξεκινήσαμε στο γραφείο του πρωθυπουργού σχεδόν δυο χρόνια πριν,  προφανώς δεν τελειώνει ούτε μένει μετέωρη. Θα επεκταθεί και θα ενισχυθεί στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Γνωρίζουμε σε βάθος τα σημαντικότερα θέματα αλλά και τους ανθρώπους. Και θα δουλέψουμε με την ίδια διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας.

Η Μακεδονία και η Θράκη θα είναι πρωτοπόρες στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η νέα υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου μιλάει κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Το ΥΜΑΘ ευελπιστούμε και οραματιζόμαστε να γίνει τόπος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακής πολιτικής εντός αλλά και εκτός συνόρων μακριά από κλειστοφοβικές πολιτικές του παρελθόντος που καθήλωσαν τη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Με τον αναπτυξιακό νόμο, τα διατηρητέα, την πολιτιστική κληρονομιά, το θρησκευτικό τουρισμό.

Την ύδρευση και την αποχέτευση τα έχουμε διαφυλάξει ως δημόσια αγαθά. Και φυσικά τον άκρως πετυχημένο θεσμό της ΔΕΘ.

Χρειάζεται φυσικά να ενισχυθεί ο σχεδιασμός που έχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.

Θα εργαστούμε από κοινού , σε κοινή κατεύθυνση στήριξης παραγωγικών μονάδων πρωτογενούς παραγωγής, μεταποίησης βιομηχανίας, θα εργαστούμε από κοινού στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης ενισχύοντας υποβαθμισμένες περιοχές με κοινωνικές υποδομές.

Με τα συναρμόδια Υπουργεία θα συνεργαστούμε έτσι ώστε το επόμενο διάστημα να βρουν η Μακεδονία και η Θράκη το συγκριτικό τους πλεονέκτημα.

Ο Πρωθυπουργός το προηγούμενο διάστημα σε σκληρές εποχές για τη χώρα έστρεψε το βλέμμα, τη δράση της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Επομένως στη νέα μεταμνημονιακή εποχή μακριά από τις πολιτικές του παρελθόντος, με εξωστρέφεια θα συνεχίσει το ΥΜΑΘ.

Με τους υπαλλήλους του ΥΜΑΘ  γνωριζόμαστε,  άρα έχω τη βεβαιότητα πως με συνεργασία και εμπιστοσύνη θα κάνουμε μαζί τούτο το τόλμημα.

Διατηρώ τη βεβαιότητα ότι με τους ανθρώπους αυτού του τόπου είμαστε έτοιμοι πια σε μια καινούρια εποχή να γράψουμε μια διαφορετική ιστορία που να ανταποκρίνεται απολύτως στα όνειρα, στις ανάγκες και στις αγωνίες των κατοίκων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σας ευχαριστώ όλους.

Με πηγή από: voria.gr