Τους 154 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του «Αλληλεγγύη», με την οποία θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές του Οκτωβρίου, παρουσίασε σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης» είναι πλήρες και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, συμπληρώνοντας τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό από το νόμο. Επίσης, το ψηφοδέλτιο είναι ανανεωμένο κατά 70% σε σχέση με το 2019, ενώ έχει στις τάξεις του και τη νεότερη υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο στην Ελλάδα, καθώς γίνεται 18 χρόνων την ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων, δηλαδή την 31η Αυγούστου.

Κεντρικό σύνθημα της φετινής καμπάνιας του κ. Τζιτζικώστα είναι η «Εμπιστοσύνη», ο οποίος με ένα tablet υπέβαλε «ζωντανά» στην ηλεκτρονική πύλη υποψηφιοτήτων των εκλογών, το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης», αμέσως μετά το πέρας της παρουσίασης όλων των υποψηφίων.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε κρίσιμες τις περιφερειακές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου και μιλώντας για το διακύβευμά τους είπε: «Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τον τόπο μας: Για την Κεντρική Μακεδονία που διεκδικεί και πετυχαίνει και δεν είναι μια Περιφέρεια στάσιμη που απλώς περιμένει. Για την Κεντρική Μακεδονία που δημιουργεί θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, εξοικονόμηση για κάθε σπίτι και δεν είναι μια περιφέρεια ρίσκου και αβεβαιότητας για τον πολίτη. Για την Κεντρική Μακεδονία που μετατρέπει τους απρόσωπους πόρους σε μετρήσιμο έργο στην αντιπλημμυρική θωράκιση, στα νοσοκομεία, στα σχολεία και δεν είναι μια περιφέρεια που υπόσχεται τα πάντα στη θεωρία. Πειραματισμοί τώρα, δεν χωρούν. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή με το μέλλον μας. Και στο κάτω-κάτω, δεν έχουμε ακούσει κάποια πρόταση διακυβέρνησης. Το αναμάσημα της μιζέριας και του γκρίζου δεν είναι πρόταση διακυβέρνησης. Δεν είναι πρόταση η στείρα κριτική. Δεν είναι πρόταση το “όχι σε όλα”. Πρόταση για το μέλλον είναι το όραμα και ο ρεαλισμός, το σχέδιο, η εμπειρία, οι φρέσκες ιδέες και η ισχυρή ομάδα της Αλληλεγγύης».

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι η «Αλληλεγγύη» είναι μια πραγματικά αυτοδιοικητική και αυθεντικά υπερκομματική παράταξη, αναφέρθηκε σε μια σειρά από δεσμεύσεις που ανέλαβε ως περιφερειάρχης και τις υλοποίησε, για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, για τις υποδομές, για το δημόσιο σύστημα υγείας, για την οικογένεια, τους πιο ευάλωτους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, την ενέργεια, τον πολιτισμό, τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Αναφερόμενος στην υπόσχεση που έδωσε το 2019 να δυναμώσει τη Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Κυρίως δεσμευτήκαμε να δυναμώσουμε τη Μακεδονία. Και σήμερα η Κεντρική Μακεδονία είναι μια Περιφέρεια, που διαρκώς αλλάζει, εκσυγχρονίζεται, δυναμώνει και κάνει βήματα μπροστά. Μια Περιφέρεια ισχυρή στην Ελλάδα και στην κορυφή της Ευρώπης: Με εξαγωγές που φτάνουν πλέον τα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα είναι πρώτη στην Ελλάδα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Με διπλασιασμό των επενδύσεων στις τουριστικές υποδομές και πολλές πρωτιές στις αφίξεις τουριστών. Με κατακόρυφη αύξηση των επενδύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με την παραγωγή του 25% του Αγροτικού ΑΕΠ της χώρας. Με μία από τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη σε αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ. Με έσοδα 145 εκατομμύρια ευρώ και 4.000 νέες θέσεις εργασίας μόνο από τις κινηματογραφικές παραγωγές που φέραμε στον τόπο μας. Με παγκόσμιες εταιρείες κολοσσούς που επενδύουν στην Κεντρική Μακεδονία, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στον τόπο μας, τους ανθρώπους και το σχέδιό μας για το μέλλον. Γιατί η παράταξή μας εκεί έχει στραμμένο το βλέμμα, στο μέλλον».

Η ομάδα της «Αλληλεγγύης» που παρουσίασε ο κ. Τζιτζικώστας είναι μια ομάδα άξιων και ικανών ανθρώπων, με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, με διαφορετικά επαγγέλματα και ενδιαφέροντα, που αντανακλούν ολόκληρη την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας.  Εργαζόμενοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αθλητές, γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, αγρότες, δημοσιογράφοι, γυναίκες και άνδρες ενεργοί στην κοινωνία, που συνδυάζουν την εμπειρία με τις νέες ιδέες, που ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν, συνθέτουν τον συνδυασμό της «Αλληλεγγύης».

«Μια ομάδα ανθρώπων, που μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και η διάθεση για προσφορά. Γι’ αυτό η παράταξη της Αλληλεγγύης είναι εγγύηση για συνεργασία, είναι εγγύηση για αποτελεσματικότητα, είναι εγγύηση για δουλειά. Και σας διαβεβαιώνω ότι με την ίδια ενέργεια, με την ίδια συνέπεια, με την ίδια προσήλωση στον τελικό στόχο θα εργαζόμαστε κάθε μέρα, για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα και να κάνουμε καλύτερη τη ζωή κάθε συμπολίτη μας: από την Ειδομένη στο Κιλκίς και το Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες, μέχρι τη Συκιά στη Χαλκιδική και τη Λεπτοκαρυά στην Πιερία, και από την Άρνισσα στη Πέλλα και το Ροδοχώρι στην Ημαθία, μέχρι τον Σταυρό και την Ξυλούπολη στη Θεσσαλονίκη. Θα εργαζόμαστε κάθε μέρα, για τα όνειρα και τις προσδοκίες κάθε ανθρώπου, για την οικογένειά του, για τα παιδιά του, για το μέλλον. Θα εργαζόμαστε κάθε μέρα για να κάνουμε πράξη το όραμά μας, το όραμα που ενώνει όλους τους Μακεδόνες, τη Μακεδονία του 2030. Μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη. Την Περιφέρεια που αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό. Την Περιφέρεια που η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη, θα είναι δίκαιη, θα είναι για όλους. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Με την ομάδα που κάνει τη διαφορά. Με την ομάδα νίκης για την Κεντρική Μακεδονία. Με την Αλληλεγγύη. Με εμπιστοσύνη!», όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Οι 154 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ανά Περιφερειακή Ενότητα κατανέμονται ως εξής:

Ημαθίας: 13

Κιλκίς: 8

Θεσσαλονίκης: 90

Πέλλας: 10

Πιερίας: 10

Σερρών: 13

Χαλκιδικής: 10

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ (10)

1.

Δριστά

ΧΡΥΣΑΥΓΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

2.

Δρούγκας

ΦΩΤΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

3.

Καραβιδές

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

4.

Κόγκολας

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

5.

Κουσκουρίδης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

6.

Λιακόπουλος

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

7.

Μαυρίδου

ΣΟΦΙΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

8.

Πατρή

ΦΑΝΗ

ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

9.

Τζήκα

ΑΝΝΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

10.

Χοτοκουρίδης

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ