Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κατερίνης και στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουνίου μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών «I can’t Breathe» με κύριο αίτημα την κινητοποίηση των αρχών ώστε να σταματήσει η έντονη δυσοσμία σε πολλές περιοχές της πόλης, η οποία υποβιβάζει την ποιότητα της ζωής τους.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αποστολίδης, Βίντεο/φωτογραφίες: Γιώργος Γκιζελής

Ύστερα από κάλεσμα που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρά τις συνθήκες καύσωνας, αρκετά μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Δημαρχείου κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα, που αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες που βιώνουν σε καθημερινή βάση.

Ακολούθως αντιπροσωπεία της ομάδας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και τον Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδήμαρχο Γιώργο Νταντάμη, στους οποίους εξέθεσαν με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, μη μπορώντας να αναπνεύσουν καθαρό αέρα.

Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας μετέβησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, όπου όμως δεν κατέστη εφικτό να συναντηθούν με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, ο οποία είχε αναχωρήσει από το γραφείο της λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών «I can’t Breathe» συγκροτήθηκε από πολίτες, που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν ενάντια στη ρύπανση της περιφερειακής τάφρου Κατερίνης και την έντονη δυσοσμία, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Στις αρχές Ιουνίου 2020 είχε γίνει από τον Δήμο Κατερίνης αυτοψία στην περιφερειακή τάφρο και τον βιολογικό καθαρισμό και ο σχετικός φάκελος είχε σταλεί στον Εισαγγελέα. Την Τρίτη 29 Ιουνίου, η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τις δηλώσεις: