Έπειτα από ευγενική πρόσκληση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης Εξοχοτάτου κ. Θεόδωρου Καράογλου, την Τετάρτη 11-12-2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών της Ακαδημίας, στην έκθεση εικόνων 19ου-20ου αι., με θέμα «Σύγχρονες όψεις του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη» που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου.

Η επίσκεψη επαναλήφθηκε και τη Δευτέρα 16-12-2019 για όσους φοιτητές και φοιτήτριες δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην προηγούμενη επίσκεψη.

Τους φοιτητές συνόδευσαν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, και οι Καθηγητές Αριστοφάνης Ζαμπακίδης και Δημήτριος Παπάζης.

Οι επισκέψεις περιλάμβαναν ξενάγηση από την Επιμελήτρια της Έκθεσης Αθηνά Τσιγκαροπούλου, Δρ. Αρχαιολογίας, και τον Υπάλληλο του Υπουργείου Αναστάσιο Ζαφειρίδη.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Εξοχότατος κ. Θεόδωρος Καράογλου καλωσόρισε τους φοιτητές, τους δέχθηκε στο Υπουργικό Γραφείο και τους ξενάγησε αυτοπροσώπως,  αναφερόμενος στην ιστορία του κτηρίου, πασίγνωστου σε όλους τους Θεσσαλονικείς ως «Διοικητήριο», και στα γεγονότα απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912, που διαδραματίστηκαν εντός αυτού του εμβληματικού μνημείου.

Oι φοιτητές αποκόμισαν γνώσεις που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα μαθημάτων της Ακαδημίας, όπως Χριστιανική Αρχαιολογία, Αισθητική της Ορθόδοξης Τέχνης, Νεότερη Χριστιανική Τέχνη, Τέχνη-Επιστήμη-Πολιτισμός.