Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς Ολύμπου καλεί τα μέλη και τους φίλους του, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 , για πεζοπορία στον Όλυμπο ( περιοχή Λιτοχώρου & Λεπτοκαρυάς ) , στις παρακάτω δύο διαδρομές :

1) Σκανδαλιάρα (800μ. ) – Δάσος Μάλτας ( 1.250μ.) – Κάτω Πηγάδι ( 1.400μ.)

2 )Σκανδαλιάρα (800μ. ) – Δάσος Μάλτας ( 1.250μ.)

Ο Όλυμπος είναι τόσο κοντά μας, ας τον χαρούμε…

1)Σκανδαλιάρα – Δάσος Μάλτας – Κάτω Πηγάδι

Συνολικό Μήκος διαδρομής: 13 χιλιόμετρα.

Συνολική Διάρκεια: 4-5 ώρες .

Υψομετρική Διαφορά : 600μ

Βαθμός Δυσκολίας : 2 , κλίμακα ( 1-5 )

2) Σκανδαλιάρα – Δάσος Μάλτας

Συνολικό Μήκος διαδρομής: 8 χιλιόμετρα.

Συνολική Διάρκεια: 4 ώρες .

Υψομετρική Διαφορά : 450μ

Βαθμός Δυσκολίας : 1+ , κλίμακα ( 1-5 )

Αφετηρία και ώρα αναχώρησης :

Ο χώρος στάθμευσης του πολυκαταστήματος Μασούτης ( περιοχή νέας εφορίας) με ώρα αναχώρησης 08.00 πμ . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.

Στην συνεχεία θα κινηθούμε αρχικά για Λιτόχωρο και την περιοχή Αγ. Ιωάννης. Από εκεί θα ακολουθήσουμε χαλικόδρομο , καλής βατότητας για 5,5 χλμ. μέχρι την δασική θέση Σκανδαλιάρα , αφετηρία της πεζοπορίας μας.

Εξοπλισμός :

Σακίδιο ημέρας 25-40 λτ , Φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), Μποτάκια πεζοπορίας, Παγούρι νερού 1,5 , Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, Μπουφάν αντιανεμικό, Αδιάβροχο, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ATOMIKO, Σφυρίχτρα, Σουγιάς, Σκούφο, Κάλτσες(+ εφεδρικές) , Αναπτήρα, Μπατόν, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια).

Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή :

Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ.

Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή για το τελευταίο δίμηνο του 2023 είναι 20 ευρώ και καλύπτει

Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023 και όλο το έτος 2024… (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο).

Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε !!!

Αρχηγοί ανάβασης : Δ. Σ.

Πληροφορίες : 6973804843.

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στον έφορο ορειβασίας του συλλόγου, Χαραλαμπίδη Αλκιβιάδη στο τηλέφωνο 699 451 2524, μέχρι το Σάββατο το απόγευμα.

Σ η μ ε ί ω σ η :

Α). Ο συμμετέχων πρέπει να γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος στο οποίο συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του /της στη δραστηριότητα αυτή, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για ασφάλειά του/της.

Β). Παραιτείται από κάθε απαίτησή του/της τόσο κατά των διοργανωτών όσο και του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.

Γ). Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Δ). Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Ε). Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη του-της ανηλίκου που συνοδεύουν.