Σάββας Χιονίδης: «Στον Δήμο Κατερίνης έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε, να διαχειριζόμαστε και να υλοποιούμε μεγάλα έργα, έργα πνοής για την πόλη και τους κατοίκους της».

Έως τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία 4,9 χιλιόμετρα του Περιφερειακού δρόμου, που συνδέουν το Νότιο Κόμβο με την 13η Εθνική Οδό Κατερίνης Ελασσόνας (στο ύψος του Lidl).

Στο σημείο αυτό, θα τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες, που θα διευκολύνουν την κυκλοφορία, ενώ με την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, οι οδηγοί θα μπορούν να κινούνται από και προς τη Νότιο Πιερία, χωρίς να απαιτείται να εισέρχονται στον αστικό ιστό της Κατερίνης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με μελέτες που υλοποίησε ο Δήμος Κατερίνης και ενέκρινε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε έξι σημεία του περιφερειακού δρόμου, αντί φωτεινών σηματοδοτών θα κατασκευαστούν κυκλικοί κόμβοι. Ήδη μάλιστα ολοκληρώνεται ο κόμβος επί της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης-Νέας Εφέσου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα 5 χλμ στο βόρειο κομμάτι του Περιφερειακού, αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία σταδιακά εντός του 2019.

Δείτε το βίντεο εδώ: