Το Πολιτιστικό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στην Καρίτσα του Δήμου Δίου – Ολύμπου, εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και των Περιφερειακών Συμβούλων Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Μακεδονία» είναι ένα έργο που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη θέση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, που είχε κατασκευαστεί από την πρώην Νομαρχία Πιερίας.

«Η διοίκησή μας αποφάσισε να αλλάξει η χρήση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, για όλη την Πιερία. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εκπόνησαν τη μελέτη και υλοποίησαν όλες τις εργασίες για να αποκτήσει η Καρίτσα ένα πολιτιστικό έργο, που αποτελεί στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Ο πολιτισμός εξάλλου αποτελεί για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πυλώνα ανάπτυξης και σε συνδυασμό με τον τουρισμό δημιουργεί τις αναγκαίες συνθήκες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η κ. Μαυρίδου επισήμανε: «Είμαι υπερήφανη για το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί πολιτιστική παρακαταθήκη για την Πιερία, που κοσμεί την περιοχή μας και προσφέρει σημαντικά στην πολιτιστική ανάδειξη του τόπου μας».

Τη μελέτη του έργου εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας στην Πιερία και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας.

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και μεσοπάτωμα. Έχει κεντρική αίθουσα δυναμικότητας 237 θέσεων, χώρο σκηνής 60 τ.μ., βοηθητικό χώρο προβολών και μετάφρασης, ενώ εξυπηρετεί και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Διαμορφώθηκε ο περιβάλλοντας χώρος, το κτίριο αναβαθμίστηκε αρχιτεκτονικά και ενεργειακά και εξοπλίστηκε πλήρως. Το συνολικό κόστος ανήλθε στα 730.000 ευρώ.