*Χάθηκε το ματσάκι και στο Ηράκλειο. Και βέβαια (μεταξύ μας), δεν περίμενε κανείς διαφορετική εξέλιξη από αυτήν. Σύμφωνα πάντα με όσα είχαμε δει μέχρι σήμερα σε όλη αυτή τη διαδικασία των play-offs. Το άσχημο είναι ότι φάνηκε καθαρά η γύμνια μας στους αγώνες αυτούς.

*Ο μέχρι πρότινος τεχνικός μας, είχε πει στη συνέντευξη τύπου του πρώτου αγώνα με τον ΟΦΗ, ότι ακόμη κι αν βγει η ομάδα του Ηρακλείου στη Σούπερ Λινκ, εμείς θα είμαστε η δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας αυτού του μίνι πρωταθλήματος. Πάλι μέσα έπεσε.

*Γιατί είχε ρίξει και νωρίτερα το ‘‘παραμύθι’’ ότι θα βγάλει απευθείας την ομάδα κατηγορία. Οφείλω να πω ότι βαθμολογικά η συγκομιδή   δεν ήταν άσχημη. Ήμασταν χαμηλά στη βαθμολογία όταν ήρθε ο εκ των Κορυδαλλών τεχνικός από το Αιγάλεω.

*Και κάποιες κακές γλώσσες τότε είπαν ότι ή στο Αιγάλεω του Μπάρμπα- Θοδωρή, και την καλύβα του Μπάρμπα-Θωμά θα πήγαινε, ή στον Πιερικό. Καμιά άλλη ομάδα δε θα τον δεχόταν. Κακές γλώσσες βέβαια μιας και είχε δεκάδες προτάσεις τότε και προτίμησε εμάς για την αγάπη του προς την ομάδα μας.

*Να πάμε παρακάτω μιας και αποτελεί πλέον παρελθόν. Και δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε σε ένα παρελθόν το οποίο δεν έχει τίποτα αξιόλογο να μας προσφέρει. Βλέπετε ούτε νέα παιδιά προωθήθηκαν στην ομάδα, ούτε θα θυμόμαστε την ομάδα για το φοβερό της παιχνίδι επί των ημερών του, ούτε δημιουργήσαμε και τις καλύτερες σχέσεις με αντίπαλες ομάδες, παίχτες και προπονητές.

*Απεναντίας μάθαμε τεχνικές πολεμικών τεχνών, μπινελικίου, κυνηγιού και ανταρτοπόλεμου. Ποδοσφαιρικές καταστάσεις, καθαρά. Εύχομαι ο Χατζάρας να είναι πιο άνθρωπος,  πιο εργατικός και ειλικρινής. Το ότι είναι Μακεδόνας είναι στα συν γιατί βγάζουμε κι εμείς μάγκες εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά σίγουρα αυτούς της Αθήνας και του Πειραιά δε τους φτάνουμε (ευτυχώς), με τίποτα.

*Στα 2 τελευταία χρόνια δε καταφέραμε να κάνουμε τίποτα ουσιαστικό για την περιοχή και το ποδόσφαιρό της. Και για τον ίδιο τον Πιερικό βέβαια. Εκτός του ότι ξεπετάχτηκε ο Θανάσης Παντελιάδης που θα μας αφήσει όπως φαίνεται φέτος για να πάει σε άλλες πολιτείες και την πρόσκληση του Δημήτρη Τόσκα στην Εθνική Νέων, δεν έχουμε να επιδείξουμε τίποτα απολύτως θετικό σαν ιστορική ομάδα της ποδοσφαιρομάνας Πιερίας.

*Σίγουρα το θετικό είναι ότι υπήρχε μια ισχυρή διοίκηση που κράτησε τον σύλλογο σε μια μεγάλη κατηγορία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, έστω κι αν κερδήθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Κέρδος όμως ουσιαστικά για το μέλλον και το παρόν, ανύπαρκτο. Και ούτε λόγος βέβαια για να δοθεί κάποιος ποδοσφαιριστής και να ξεκουράσει έτσι οικονομικά το τεράστιο φορτίο των μεγαλομετόχων.

*Θα έχουμε να θυμόμαστε όμως ότι πήγαμε στα play-off  και να πανηγυρίζουμε για το μεγάλο κατόρθωμα. Ρε πως μας παραμύθιασε όλους ο πονηρούλης από χάμω.Το άσχημο είναι ότι συνεχίζουμε να χάνουμε το δάσος και να βλέπουμε το δέντρο. Αν δε δουλέψουμε να χτίσουμε το μέλλον, δε πρόκειται να πανηγυρίσουμε ποτέ τίποτα και γράψτε το κάπου αυτό να το θυμάστε.

*Με τον εύκολο τρόπο γίνεται. Δεν είναι δύσκολο. Δες τι έκανε ο Μπέος στο Βόλο και κάντο. Δώσε κανένα ταληράκι και αφού βγείς κατηγορία, να δώσεις άλλα τόσα για να παλέψεις να μείνεις στη Σούπερ Λινκ. Υπάρχει ο εύκολος τρόπος. Όσο αντέξουμε για 1-2 χρόνια και μετά πάπαλα.Πάλι Φούφα και Αμμοχώρι.

*Υπάρχει όμως κι ένας ακόμη τρόπος, που λέει ότι τόσα χρόνια αυτή η ομάδα που λέγεται Πιερικός, δε βιαζόταν και πάντα έβγαινε κερδισμένη. Δούλευε με υπομονή, έβγαζε νέα παιδιά και ενώ κανένας δεν έβαζε μια από την τσέπη του να ματώσει, ήταν τόσο καλό και κερδοφόρο το μαγαζί, που έδινε και κανέναν Ράντο, κανέναν Γιώτσα ή Μουστακίδη κ.λ.π., και έβγαινε και κάποιο αξιόλογο πακετάκι για τους διοικούντες οι οποίοι έπαιρναν τα χρήματά τους μιας και διευκόλυναν οικονομικά το σύλλογο.

*Εδώ ξέρετε εγώ τι είδα; Να σας πω την ταπεινή μου άποψη. Είδαν κάποιοι ότι είχαν διάθεση να φτιάξουν μια ανταγωνιστική ομάδα οι μεγαλομέτοχοι, μυρίστηκαν ότι μπορούν να τους βάλουν στο παιχνίδι του πρωταθλητισμού (που ανοίγει άλλα παιχνίδια), και άρχισε ο τρύγος. Μανατζαραίοι από εδώ, ξένοι που υπερχρέωσαν την ομάδα και από στοπεράκια πληρωνόντουσαν για σέντερ φορ, παλτά, καμπαρντίνες και όλα του κόσμου τα φρούτα. Ευτυχώς ανάμεσά τους και κάποια ευσυνείδητα και καλά παιδιά, που τίμησαν τη φανέλα και τα χρήματα που πήραν με το παραπάνω.

*Συγχωρείστε με αν η άποψή μου είναι αντίθετη με αυτή που θα ευνοούσε κάποιους επιτήδειους. Η αλήθεια όμως είναι μια και έχω υποχρέωση να την πω. Δε φταίνε οι μεγαλομέτοχοι για το κ
ατάντημα να παίζει με 400 και 500 άτομα στις κερκίδες ο Πιερικός. Ίσως να φταίνε έμμεσα με τις επιλογές τους στα πρόσωπα που διάλεξαν να έχουν δίπλα τους να τους κατατοπίσουν. Ναι αλλά κανείς δεν παίρνει κάποιον στο πλευρό του για να τον ματώσει. Απεναντίας τον παίρνει για να τον προφυλάξει. Δυστυχώς όμως, δεν έγινε ποτέ έτσι.

*Εύχομαι κλείνοντας αυτή την ενότητα, να μείνουν για χρόνια κοντά στην ομάδα οι δυο επενδυτές της. Γιατί φάνηκε ότι έχουν καλές προθέσεις. Ας ακούστηκαν τόσα, τα περισσότερα για να μη πω όλα δεν είχαν ίχνος αλήθειας. Τους πρόδωσαν εκ των έσω και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και αυτά που γι αυτούς ακούστηκαν, πάλι εκ των έσω βγήκαν στον απλό φίλαθλο κόσμο. Έτσι όπως συνέφερε κάποιους.

*Τα λίγα χρόνια, που σχετικά με άλλους ποδοσφαιριστές ή προπονητές έκανα στο ποδόσφαιρο το οποίο σέβομαι και υπεραγαπώ, μου έδωσαν να καταλάβω ότι το παραγοντιλίκι είναι σχολείο. Κάτι σα φροντιστήριο θα πρέπει να πληρώσεις για να το μάθεις καλά. Ελπίζω και εύχομαι όμως, να έχουν καταλάβει πλέον ποιο είναι το παιχνίδι. Και να κάνουν υπομονή, χτίζοντας μια καλή ομάδα με νέα παιδιά που έχουν ταλέντο και θέληση να διακριθούν. Να υποχρεώσουν το νέο προπονητή να φτιάξει το τιμ του με εν ενεργεία προπονητές της περιοχής που έχουν άποψη για το υλικό που υπάρχει και έχουν κερδίσει το σεβασμό του φίλαθλου κόσμου της Πιερίας μας.

*Έχει προπονητές από την περιοχή μας που μπορούν να πλαισιώσουν τον νέο προπονητή. Που δούλευαν σε καλά πρωταθλήματα πέρσι σε τοπικό επίπεδο και ξέρουν τους ποδοσφαιριστές. Που έχουν καλό όνομα και το σεβασμό των φιλάθλων της περιοχής. Να εκμεταλλευτούν διοικητικά την παρουσία του Γιώργου Γκοτζαμανίδη και του Παναγιώτη του Κωνσταντινίδη και να τους ακούσουν γιατί σκέφτονται ορθολογικά όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Και να μη ξυπνήσουν πάλι φαντάσματα του παρελθόντος που μόνο κακό έκαναν στην ομάδα και τους ίδιους τους μεγαλομέτοχους. Γιατί απλά δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν.  

*Αυτά προς το παρόν. Θα επανέρθω με ένα άλλο κομμάτι την επόμενη εβδομάδα. Το πιο ιστορικό του Πιερικού μας, αφού όταν ιδρύθηκε ο τεράστιος σύλλογος της Πιερίας, ήταν ΣΦΚ Πιερικός και έπαιζε ερασιτεχνικά. Για τον ερασιτέχνη λοιπόν θα πούμε την επόμενη εβδομάδα και τα όσα λαμβάνουν χώρα εκεί. Καλή διαδρομή και πολλές επιτυχίες στον Γιώργο τον Χατζάρα κατά την παρουσία του στον πάγκο του Πιερικού μας, και καλή συνέχεια σε όλους.