Ο Armand Assante είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος Αμερικανός ηθοποιός, που έχει αναλάβει να υποκριθεί πολυάριθμους ρόλους, τόσο στην μεγάλη οθόνη όσο και στο θέατρο, αποδεικνύοντας κάθε φορά ότι είναι έχει αυτό το είδος του ταλέντου που χτίζεται με τα χρόνια και δεν ξεθωριάζει.

Γεννημένος στις 4 Οκτωβρίου 1949, από Ιταλό πατέρα και Ιρλανδή μητέρα, σήμερα διανύει αισίως τα 70 του χρόνια και θεωρείται ένας από τους πιο φευγάτους και παραγωγικούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Έχει παίξει σε ταινίες που άφησαν εποχή, ενώ έχει βραβευτεί για τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά “Jack The Ripper” με βραβείο Emmy αλλά και με Χρυσή Σφαίρα, όπως και για τον θρυλικό ρόλο του John Gotti στην βιογραφική ταινία “Gotti” (1996)

Έχει μια αρκετά “ψαρωτική” φυσιογνωμία, δολοφονικό βλέμμα, και η εμφάνιση του στην ταινία “Αmerican Gangster” απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο του ταιριάζουν οι συγκεκριμένοι ρόλοι.

Σου παρουσιάζουμε ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του, τις οποίες αν δεν έχεις δει, πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στο πρόγραμμα:

Gotti

http://youtu.be/yCNBiHU3Th8

Μαζί με Anthony Quinn, William Forsythe, Frank Vincent

 

Hoffa

Μαζί με Jack Nicholson, Danny DeVito, Tim Burton

 

The Odyssey

Μαζί με Christopher Lee, Bernadette Peters και Isabella Rossellini

 

American Gangster

Μαζί με Denzel Washington, Russell Crowe και Idris Elba

 

The Mambo Kings

Μαζί με Antonio Banderas, Cathy Moriarty και Talisa Soto

 

Τελειώνουμε με ένα μικρό αφιέρωμα…

 

 

Πηγή: perpetual.gr