Φέτος στολίσαμε τα σπίτια μας πολύ πιο νωρίς από τις προηγούμενες χρονιές. Ο λόγος ήταν ένας και πολύ σημαντικός: Η ανάγκη που έχουμε να φτιάξουμε τη διάθεσή μας. Και ο τρόπος μας να μπούμε σε χριστουγεννιάτικο mood την ώρα που δεν ήταν και πολλά υπέρ μας.

Ωστόσο, οι γιορτές έφτασαν στο τέλος τους και παραδοσιακά μετά των Φώτων ξεστολίζουμε και το δέντρο μας. Και θα σου πω ότι υπάρχει τρόπος να μαζέψεις και να αποθηκεύσεις τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για να τα βάλεις στο δέντρο σου και του χρόνου.

Σίγουρα ο τρόπος δεν είναι απλά να τα πετάξεις μέσα σε μία κούτα με τα υπόλοιπα στολίδια. Θα «χτυπηθούν» και θα μπλεχτούν πράγμα που θα ενισχύσει τις πιθανότητες να μην δουλεύουν τα επόμενα Χριστούγεννα. Για να αποφύγεις και το ένα και το άλλο και για να βρεις τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σου αλώβητα υπάρχει ένα απλό κόλπο για να τα αποθηκεύσεις σωστά και μάλιστα χωρίς καθόλου κόπο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα κομμάτι χαρτόνι και ένα ψαλίδι.

Αποθήκευσε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εύκολα και με ασφάλεια:

 

 

Αν αυτό που έκανες μέχρι σήμερα ήταν να βγάζεις τα λαμπάκια από δέντρο και να βάζεις έτσι μπλεγμένα σε μία κούτα, φέτος δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Που σίγουρα θα σου γλιτώσει πολύ χρόνο και ενέργεια την επόμενη φορά που θα τα χρειαστείς. Βρες μία κούτα και κόψε τη μία πλευρά. Με ένα ψαλίδι κάνε μία εγκοπή στο πάνω μέρος.

Εκεί τοποθέτησε το πρώτο λαμπιόνι και στη συνέχεια άρχισε να τυλίγεις το καλώδιο γύρω από το χαρτόνι σου μέχρι να φτάσεις στην άλλη άκρη του. Και είσαι έτοιμη.

Τώρα αποθήκευσε προσεκτικά το χαρτόνι με τα λαμπάκια μαζί με τα υπόλοιπα χριστουγεννιάτικα στολίδια σου. Του χρόνου δεν θα έχεις να ξεμπερδέψεις τα λαμπάκια και σίγουρα θα είναι όλα όπως τα άφησες.

 

 

 

Πηγή: ladylike.gr