Ο θάνατος ενός 20χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή στην Καρδίτσα, σόκαρε για μία ακόμα φορά τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Η ΕΠΟ κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής   συζήτησε την τραγωδία με τον νεαρό αθλητή και πάρθηκε η απόφαση να κληθούν όλοι οι Δήμοι της χώρας να τοποθετήσουν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας! Το γεγονός αυτό σχολίασε, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πολιτευτής Ν.Δ. Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας, ο οποίος έχει δωρίσει πάνω από 20 απινιδωτές σε αθλητικούς συλλόγους και υπηρεσίες της Πιερίας.

«Σε όλα τα γήπεδα που επισκέφθηκα από τον περασμένο Αύγουστο έως σήμερα για να παραδώσω τον απινιδωτή ζωής, η ευχή μου ήταν μια. «Ελπίζω αυτό το κουτί να μην ανοίξει ποτέ. Εύχομαι κανένα παιδί να μην το χρειαστεί».  

Την περασμένη Κυριακή ένα 20χρονο παιδί, άφηνε την τελευταία του πνοή  σε γήπεδο της Καρδίτσας. Ίσως το χαμόγελό του να μην είχε «σβήσει» αν στο γήπεδο υπήρχε απινιδωτής, είπαν.

Έμελλε να γίνει ο θάνατός του, η  αιτία που η Ελληνική Ομοσπονδία αποφάσισε την υποχρεωτική ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο. 

Νιώθω βαθιά θλίψη γιατί αργήσαμε! Νιώθω ικανοποίηση που όλα τα γήπεδα της Πιερίας διαθέτουν αυτό το «μαγικό κουτί» και συνέβαλλα και εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις σε αυτό», έγραψε ο κ. Κουλκουδίνας.

Η πρωτοβουλία «απινιδωτής – ζωής» εντάσσεται σε μια μεγάλη καμπάνια που οργάνωσε, από το περασμένο Καλοκαίρι, ο Σπύρος Κουλκουδίνας   και αφορά εκτός από τη δωρεά των απινιδωτών,  σεμινάρια πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ σε αθλητικούς χώρους.

Στόχος του είναι οι αθλητικοί χώροι να διαθέτουν και τη γνώση αλλά και τον εξοπλισμό να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο περιστατικό που πολλές φορές έχουμε δει να συμβαίνει σε αγωνιστικούς χώρους.