Την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας ανάγει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ, ως ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Βρισκόμαστε ήδη στο δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Για να πετύχουμε και να έχουμε μια υγιή επιστροφή στην ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, πρέπει να προσπαθήσουμε να εργασθούμε όλοι μαζί ενωμένοι. Η τοπική οικονομία πλήττεται και έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην παραμείνουμε στο μηδέν που ξαφνικά βρεθήκαμε και να μπορέσουμε σύντομα να φθάσουμε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς και σε αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης..

Αυτή τη στιγμή αλλά και συνεχώς θα πρέπει να θέσουμε τις τοπικές επιχ/σεις και τα τοπικά προϊόντα στην πρώτη θέση υποστήριξης.

Οι προϋποθέσεις οι παράγοντες και οι ρόλοι είναι στοιχεία απαράβατα, τα οποία θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και να διαχειριστούμε έχοντας πάντα ως γνώμονα την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΙΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.  Η αγορά έχει «παγώσει» και οι οικονομικές απώλειες είναι σημαντικές.  Τώρα που οι επιχ/σεις «ανοίγουν» πρέπει όντως να τις ανοίξουμε και να τις διατηρήσουμε.

Οι επιχ/σεις οι ίδιες πρέπει να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό και να το σεβαστούν προκειμένου να τονώσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει καταρχήν να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο οδηγιών για την δημόσια υγεία τηρώντας όλα τα μέτρα των αρμοδίων φορέων υγείας και να προμηθευτούν άμεσα όλα τα εργαλεία ανάλογα με τις απαιτήσεις του κλάδου που ανήκουν, ώστε το καταναλωτικό κοινό να αισθάνεται ασφάλεια.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των κλάδων εστίασης και τουρισμού και ευελπιστούμε η Κυβέρνηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα  ώστε να μπορέσουν όλοι οι επαγγελματίες αλλά και οι εργαζόμενοι να επανέλθουν στην κανονικότητα έχοντας τις λιγότερες στο μέτρο του εφικτού απώλειες από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε αυτή την περίοδο.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την σημερινή κατάσταση σαν μια πρόκληση που φέρει ένα κοινό στόχο; Αυτό της υποστήριξης της ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΝΤΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ, ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ.

Η ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας είναι ένα στοίχημα που πρέπει να ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΠ