Εδώ και αρκετές ημέρες έχει επικρατήσει μια σύγχυση παγκοσμίως λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο σε ορισμένες περιτπωσεις ξεπερνά τα όρια του γελοίου. Βλέπουμε εικόνες με άδεια ράφια στα σουπερμάρκετ, ανθρώπους να πληρώνουν όσο-όσο για να προμηθευτούν μια μάσκα (λες και ψωνίζουν ναρκωτικά) και φυσικά ακούσαμε και το καινούργιο με την μπύρα Corona!

Μερικοί φίλοι μας απο την Αμερική λοιπόν, ακούγωντας “coronavirus”, θεώρησαν αμέσως ότι ο ιός προέρχεται από την φημισμένη μπύρα Corona. Έτσι, σταμάτησαν αμέσως την κατανάλωση της, όσο διαρκεί η επιδημία. Σίγουρα ακούγεται αστείο, ωστόσο αυτή η σύγχυση λέγεται ότι προκάλεσε μια τεράστια μείωση στις πωλήσεις της φημισμένης μπύρας.

Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα αμφιλεγόμενη έρευνα που διεχήχθη από την εταιρεία 5W Public Relations, το 38% των ατόμων που καταναλώνουν μπύρα, ισχυρίστηκαν ότι δεν θα αγοράζουν σε καμία περίπτωση μπύρα Corona, καθώς ο ιός απλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλο τον πλανήτη.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μπύρα Corona υποφέρει εξαιτίας του κορωνοϊού”, δήλωσε ο Ronn Torossian, ιδρυτής της 5WPR, σε δελτίο τύπου. “Θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί έναν πελάτη να πάει σε ένα μπαρ και να πει “Παρακαλώ, μπορώ να έχω μια Corona;” ή “Μου δίνετε μια Corona;”

Η έρευνα υποστήριξε επίσης ότι το 14% των ερωτηθέντων που καταναλώνουν τακτικά μπύρα Corona, δήλωσαν ότι δεν θα την ζητούσαν δημοσίως.

Φυσικά, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν σαν τρελοί στο ίντερνετ και προσπαθούν να βρουν μια σύνδεση της γνωστής μεξικάνικης μπύρας με τον ιό, η μόνη σύνδεση που έχουν είναι το όνομα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έρευνα αυτή έκανε τον γύρο του διαδικτύου και γράφτηκε σε μεγάλες ιστοσελίδες με τίτλους του τύπου “Το 38% των Αμερικανών δεν πίνει μπύρα Corona”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα να γίνει viral στο Twitter, και πολλοί χρήστες την χρησιμοποίησαν ως ευκαιρία να καταδικάσουν τους συμπολίτες τους, ονομάζοντας τους ηλίθιους.

Καταλαβαίνουμε τον φόβο μερικών ανθρώπων με τον ιό, ωστόσο όσο πλένετε τα χέρια σας και ακολουθείτε όλες τις οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί, μπορείτε να πίνετε όση Corona θέλετε!

Πηγή:perpetual.gr