Μέχρι και στις ΗΠΑ έφτασε η… χάρη του Γιάννη Λαγού, με τους New York Times να αναρωτιούνται πώς γίνεται το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής να κυκλοφορεί ελεύθερο ακόμη στο ευρωκοινοβούλιο.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ιστορία με τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος, αν και καταδικασμένος για περισσότερους από δύο μήνες τώρα ως πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής, συνεχίζει να… σουλατσάρει ελεύθερος στο ευρωκοινοβούλιο, φιλοξενούν στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι New York Times.

Σε αυτό, το φημισμένο Μέσο της Νέας Υόρκης τονίζει πως ο Λαγός παραμένει ακόμα μέλος του ευρωκοινοβουλίου και εκμεταλλευόμενος την ασυλία του, συνεχίζει να βρίσκεται εκτός φυλακής -και εκτός Ελλάδας, φυσικά.

Ο τίτλος του θέματος στους Times είναι: «Η Ελλάδα τον θέλει στη φυλακή, αλλά αυτός βρίσκεται στο ευρωκοινοβούλιο».

Η δημοσιογράφος Ματίνα Στέβις Γκρίντντεφ, μάλιστα, φιλοξενεί στο κείμενό της ένα σύντομο χρονικό, αλλά και σχόλια διαφόρων ανθρώπων, όπως του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος λέει: «Πως είναι δυνατόν κάποιος που έχει καταδικαστεί για τόσο σοβαρά εγκλήματα να είναι μέλος του μοναδικού εκλεγμένου δημοκρατικά θεσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Πρόκειται για μία μοναδική κατάσταση χωρίς προηγούμενο».

Θυμίζουμε, βέβαια, πως δεν είναι μόνο ο Λαγός που κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά και ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος παραμένει άφαντος