Οι οινοποιοί της Πιερίας κοιτάνε πλέον στα μάτια τους πάμπολλους συναδέλφους τους, της αμιγώς φημισμένης οινοπαραγωγικής Γαλλίας, όσον αφορά κυρίως τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Αυτό τουλάχιστον μου δήλωσε εμφατικά ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς, που συνόδευσε πρόσφατα Πιεριείς οινοπαραγωγούς σε επαγγελματικό ταξίδι σε οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας.

Η Πιερία και η Ελλάδα δεν είναι λοιπόν η… ψωροκώσταινα του παρελθόντος, όσον αφορά την παραγωγή ποιοτικών κρασιών και οινικών προϊόντων εν γένει.

Το ευνοϊκό μικροκλίμα από τη μία αλλά και οι ποιοτικές καλλιεργητικές φροντίδες που εφαρμόζουν πλέον οι Έλληνες οινοπαραγωγοί από την άλλη, κάνουν τη διαφορά στο οινικό προϊόν που έχει σαφώς μία αυξημένη προστιθέμενη αξία στην παγκόσμια αγορά. Και θεωρώ ότι τα περιθώρια για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο στον κλάδο παραγωγής και διάθεσης οινοπαραγωγικών προϊόντων είναι ακόμη περισσότερα στο εγγύς μέλλον!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ