Ανακοίνωση της παράταξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Οικολογία – Πράσινη Λύση», η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

Η «Οικολογία – Πράσινη Λύση» στηρίζει την δικαίωση της προσφυγής των πέντε περιβαλλοντικών οργανώσεων (WWF Ελλάς, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Μεσόγειος SOS και Καλλιστώ) και των δύο τοπικών περιβαλλοντικών συλλόγων ενάντια στην οικοπεδοποίηση του υγροτόπου στον Κορινό Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ε΄ τμήμα του ΣτΕ ) με απόφασή του (1936/19), ακυρώνει τα σχέδια για την ανέγερση του παραθεριστικού οικισμού «Ολυμπιάδα» στην προστατευόμενη περιοχή των Αλυκών Κίτρους Πιερίας, μέσα από την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων που είχαν θεσπιστεί το 2014 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό της υπό οικοπεδοποίησης περιοχής από Καταφύγιο Άγριας Ζωής. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η καταστροφή ενός σημαντικού υγροτόπου της Κεντρικής Μακεδονίας, υποδεικνύοντας παράλληλα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος την κρισιμότητα μιας αποτελεσματικής διαχείρισης και προστασίας της περιοχής, μέσω της οποίας θα έπρεπε αυτή να έχει συμπεριληφθεί στα όρια του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα Αξιού και όχι να αντιμετωπίζεται με πολεοδομικά εργαλεία.

Ο επικεφαλής της παράταξης, περιφερειακός σύμβουλος Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: «Η προστασία και διατήρηση των πολύτιμων οικοσυστημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας είναι καθήκον όλων μας. Στα πλαίσια μάλιστα της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω απώλειας τους, μιας και τα υγιή οικοσυστήματα είναι ανθεκτικότερα στην κλιματική αλλαγή και η καλύτερη εγγύηση απέναντι στις επιπτώσεις της».