Με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος «Κόψη των αετών» ολοκληρώθηκε σήμερα, Κυριακή 27 Ιουνίου, το τριήμερο του επιτυχημένου από κάθε άποψη 17ου Olympus Marathon 2021.

Έκπληξη δε για αρκετούς ήταν η συμμετοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος το πρωί βρέθηκε στην αφετηρία του αγώνα στα Πριόνια. Μαζί του έτρεξε και τερμάτισε ο Πρόεδρος του Olympus Marathon και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου Άρης Νίκας.

Η «Κόψη των αετών» είναι ένας αγώνας 14 χιλιομέτρων και με υψομετρική διαφορά 423 μ. Φέτος, λόγω των συνθηκών της πανδημίας υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Παρά το γεγονός πως, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της έντονης υγρασίας, και ο σημερινός αγώνας ήταν απαιτητικός, όπως και οι Olympus Marathon και Olympus Vertical που έγιναν χθες, παρ’ όλα αυτά όλα κύλησαν ομαλά και οι αθλητές τερμάτισαν με ασφάλεια.

Να σημειωθεί πως στον αγώνα συμμετείχε προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες της η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας Σωτηρία Ουσταμπασίδου μαζί μην οικογένειά της, αρχικά στη θέση Ζήλνια και έπειτα στο σημείο τερματισμού.

Το Τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης παρείχε  υγειονομική κάλυψη στους αθλητές.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τον τερματισμό και τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη:

 

Λ. Αυγενάκης – Άρης Νίκας – Βαγγέλης Γερολιόλιος