Οι φανατικοί καταναλωτές των μπισκότων Oreo μπορούν να είναι ήσυχοι πλέον ότι θα μπορούν να τα απολαμβάνουν ακόμη και αν στη Γη πέσει αστεροειδής, αν συμβεί η Αποκάλυψη, μια τεράστια καταστροφή κ.λπ. Οι υπεύθυνοι της Oreo φρόντισαν για την προστασία και τη διαιώνιση των δημοφιλών τους προϊόντων κατασκευάζοντας ένα καταφύγιο-θησαυροφυλάκιο (vault) σε απομακρυσμένη, παγωμένη περιοχή της Νορβηγίας.

Μεγάλες ποσότητες αεροστεγώς συσκευασμένων μπισκότων, μαζί με την μυστική συνταγή για την παρασκευή τους, είναι πλέον αποθηκευμένες στο άθραυστο, θωρακισμένο και απολύτως ασφαλές καταφύγιο της Oreo. Μάλιστα, η εταιρεία δίνει σε κάθε ενδιαφερόμενο και ακριβείς συντεταγμένες, ώστε, εάν η Μεγάλη Καταστροφή επέλθει, οι επιζήσαντες να βρουν το δρόμο προς τα λατρεμένα τους γεμιστά cookies.

 

 

Η ιδέα για τη δημιουργία του απόρθητου καταφυγίου των Oreo προέκυψε από το Παγκόσμιο Αποθετήριο Σπόρων (Global Seed Vault). Σε ένα τεράστιο μπούνκερ, στο αρχιπέλαγος Ζβάλμπαρντ της Νορβηγίας, βρίσκονται συγκεντρωμένοι 930.000 διαφορετικοί σπόροι, οι οποίοι, εάν υπάρξει ανάγκη, θα μπορούσαν να διασώσουν και να αναδημιουργήσουν σε μεγάλο βαθμό τη χλωρίδα του πλανήτη μας.

Τα Oreo του καταφυγίου είναι συσκευασμένα σε mylar, ένα υλικό το οποίο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας, σε χημικές ουσίες, στην υγρασία, τον αέρα κ.λπ. Χάρη σε αυτό, τα Oreo θα παραμείνουν φρέσκα και αναλλοίωτα σαν να βγήκαν από το φούρνο επί πολλά χρόνια.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr