Αφορούν κυρίως το αναπνευστικό και το γαστρεντερικό ενώ η γρίπη δεν έχει φύγει ακόμα, είπε σε δηλώσεις της

Η φετινή χρονιά μαστίζεται από πολλές ιώσεις και στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά. Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα στο EΡΤΝews, στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη τόνισε ό,τι φέτος είναι η χρονιά των πολλών ιώσεων και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα περιστατικά δεν είναι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα μικρά παιδιά.

«Όλες αυτές οι ιώσεις μας βρήκαν σε ένα ανοσοποιητικό σύστημα, όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια γιατί ήμασταν δυόμιση χρόνια σε καταστολή με τις μάσκες μας.

Δεν είμαστε μέσα σε ένα περιβάλλον που ο οργανισμός έχει συνηθίσει όπως τις προηγούμενες χρονιές που φυλαγόμαστε γιατί έτσι έπρεπε να γίνει και κάπως είχαμε ένα τελείως διαφορετικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Σιγά – σιγά όμως θα επανέλθουμε, γιατί τώρα όπως ξέρετε όλοι οι μάσκες έχουνε βγει και υπάρχουν μόνο σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα».

Ακολούθως η κ. Παγώνη υπογράμμισε ό,τι οι ιώσεις που υπάρχουν φέτος αφορούν το αναπνευστικό και το γαστρεντερικό ενώ η γρίπη δεν έχει φύγει ακόμα όπου και υπάρχουν πολλά περιστατικά γρίπης.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς της γρίπης τόνισε « Όταν κάνουμε το εμβόλιο δε σημαίνει ότι δεν θα νοσήσουμε, απλώς δε θα κάνουμε επιπλοκές και θα το περάσουμε με τελείως διαφορετικά κλινικά συμπτώματα απο ό,τι να μην το είχαμε κάνει. Επομένως λοιπόν, εμβολιασμό για να είμαστε σε καλύτερη κλινική κατάσταση με πολύ πιο ελαφρά συμπτώματα».

Δείτε τις δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη

 

Πηγή:typosthes.