Κατατέθηκε η τροπολογία για το voucher σε εκπαιδευτικούς

Ένα μηχανογραφικό δελτίο θα υποβάλλουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022.

Τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας προβλέπει ότι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέτος θα υποβάλλεται μόνο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης, όπως πέρυσι.

Η διάταξη αυτή, σημειώνει το υπουργείο, κρίθηκε απαραίτητη για δύο λόγους κυρίως, που επήλθαν από την πρώτη εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

«Αφ’ ενός, διότι το 93% των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χάρη στην ΕΒΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολή ή τμήμα μεταξύ των 10 πρώτων επιλογών τους, επομένως περιορίστηκε δραστικά η τυχαία εισαγωγή σε χαμηλής προτεραιότητας για τον υποψήφιο σχολές ή τμήματα. Αφ’ ετέρου, προκειμένου να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα εφαρμογής του συστήματος καθορισμού των συντελεστών βαρύτητας από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και των υποψηφίων, εν όψει της επιλογής τους».

Voucher 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς

Η ίδια τροπολογία προβλέπει τη χορήγηση voucher 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού- βοηθητικού προσωπικού, σε δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το voucher θα αφορά την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ η χορήγησή του θα γίνει χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ».

 

Πηγή: lifo.gr