Σειρά κινητοποιήσεων ξεκίνησε το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων Πιερίας «Η  πρωτοπορία»,  αντιδρώντας στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τους εργαζόμενους. Η αρχή έγινε σήμερα το πρωί έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στην Κατερίνη, όπου μέλη του σωματείου ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας, ζητώντας να παρθούν πίσω οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

Οι κινητοποιήσεις του συνδικάτου θα συνεχιστούν το  Σάββατο 15 Οκτώβρη και ώρα 10:30πμ στην Πλατεία Μακεδονίας Κατερίνης, έξω από το Discount Μarkt, ενάντια στις επαναλαμβανόμενες ανατιμήσεις που εξαφανίζουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα

Επίσης, τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 6:00 μμ  έχει προγραμματιστεί περιοδεία στα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά κατάστημα για να συζητήσουνε με τους συναδέλφους την πρόταση τους για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και ανάκτηση χαμένων δικαιωμάτων, ενώ την Τετάρτη 18 Οκτώβρη θα τα μέλη του συνδικάτου θα κάνουν περιοδεία στις σχολές μαθητείας. Ακόμη, τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη στις 10:30πμ έχουν προγραμματίσει  παρέμβαση στα Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ για την πανάκριβη μετακίνηση εργαζομένων και μαθητών.

Οι κινητοποιήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προγραμματιστεί για τις  9 Νοεμβρίου, όπου το πρωί θα γίνει και μεγάλη συγκέντρωση.