Άρχισε σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024, ο σημαντικότερος αγώνας της επαγγελματικής ποδηλασίας δρόμου στη χώρα μας.
Στις πέντε ημέρες της διάρκειάς του, Έλληνες αλλά και ξένοι φίλοι του αθλήματος θα βρεθούν σε όλα τα σημεία της διαδρομής για να χειροκροτήσουν από κοντά τους 120 ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, ενώ τηλεθεατές σε 174 χώρες από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν από τις οθόνες τους τα πέντε ετάπ που θα αναδείξουν τον μεγάλο νικητή στο «Καλλιμάρμαρο» Παναθηναϊκό Στάδιο.
Ο φετινός ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας (ενταγμένος στο καλεντάρι της UCI ως αγώνας 2.1 του Europe Tour) θα κινηθεί σε μια συνολική διαδρομή 757,02 χιλιομέτρων (10.057 μ. υψομετρικής διαφοράς), χωρισμένη σε πέντε αγωνιστικές ημέρες (δυο ημι-ετάπ και τέσσερα ετάπ). Ο αγώνας έχει ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, περνώντας από τέσσερις περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής). Είκοσι ομάδες και 120 αθλητές θα διεκδικήσουν τις επιμέρους νίκες, καθώς και τις 4 φανέλες (γενικής, πόντων, βουνών και καλύτερου νέου).
Η πρώτη αγωνιστική ημέρα ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί σήμερα με το ημι-ετάπ ατομικής χρονομέτρησης στην παραλία της Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους 6 χιλιομέτρων σε μια τελείως επίπεδη διαδρομή.
Στη Θεσσαλονίκη στον λευκό Πύργο δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα για το δεύτερο σκέλος της πρώτης αγωνιστικής ημέρας, το ημι-ετάπ μήκους 92.46 χιλιομέτρων και ο τερματισμός έγινε στην Παραλία Κατερίνης.
Αύριο Πέμπτη ακολουθεί το 2ο ετάπ, μήκους 169.78 χιλιομέτρων, από την Κατερίνη στην Καρδίτσα.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες