Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να δώσει επίδομα στις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας το Πάσχα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να δώσει επίδομα στις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας το Πάσχα άφησε ο κ. Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει «επίδομα» Πάσχα, απάντησε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης για ενδυνάμωση του εισοδήματος είναι πολιτική που εφαρμόζεται σε διάφορα επίπεδα, όπως η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση φορολογικών συντελεστών, στήριξη για ανατιμήσεις κλπ.

“Η πολιτική της κυβέρνησης για ενδυνάμωση εισοδήματος εφαρμόζεται σε πολλά επίπεδα…Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προφανώς δε θα μείνουν μόνες τους, πάντα μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Όταν η κυβέρνηση έχει να ανακοινώσει κάτι θα το κάνει…”, τόνισε ο κ. Οικονόμου χαρακτηριστικά.

Έκτακτο επίδομα Πάσχα – Σκυλακάκης: Από τις εξελίξεις στην Ουκρανία θα κριθεί η καταβολή του
Σε άλλο μήκος κύματος οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη ο οποίος λέει οτι δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» το έκτακτο επίδομα Πάσχα και το πότε θα δοθεί θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης σε τηλεποτική συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου, έκανε λόγο για ένα μεγάλο «αν» και εξήγησε πως το αν θα δοθεί το έκτακτο επίδομα θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν τις τιμές του φυσικού αερίου.

«Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα – με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το ΑΝ το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Απαντώντας, δε, στο ερώτημα αν το έκτακτο επίδομα μέσα στο Πάσχα είναι κλειδωμένο ο κ. Σκυλακάκης απάντησε «όχι, δεν είναι «κλειδωμένο». Έχουμε ανάπτυξη το 2021. Όσο ταχύτερη ανάπτυξη θα το δούμε στις αρχές Μαρτίου. Έχουμε την εξέλιξη της Ουκρανίας που μειώνει το ΑΕΠ αν τα πράγματα πάνε αρνητικά αλλά μας βγάζει το βραχνά των τιμών ενέργειας εφόσον έχουμε θετικές εξελίξεις».

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη το δεύτερο θέμα που θα το κρίνει το αν θα χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα «είναι το μακροοικονομικό σενάριο που θα προετοιμάσουμε ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το οποίο έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να το παρουσιάσουμε το αργότερο στις 30 Απριλίου. Θα έχουμε το μακροοικονομικό σενάριο το επικαιροποιημένο, το οποίο θα δίνει και την εικόνα τη σημαίνει επίτευξη του προϋπολογισμού και αν με την επίτευξη του στόχου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

 

Πηγή: dikaiologitika.gr