Το θέμα των διοδίων έχει συνέχεια και μάλιστα ο αγώνας θα είναι πιο σκληρός. Η υπέρογκη αύξηση της τιμής των διοδίων στα Μάλγαρα, αλλά και η κατασκευή των παράπλευρων διοδίων στην Λεπτοκαρυά ήταν τα αίτια που «ξεχείλισε το ποτήρι»… ήδη η εθελοντική ομάδα δράσης Πιερίας ξεκίνησε   διαδικτυακή ψηφοφορία για το θέμα των διοδίων, όπου η ανταπόκριση των Πιεριέων είναι μεγάλη. Μεταξύ 1.072 ψηφοφόρων το 97,2% συμφωνεί με την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος Μέσα σε 24 ώρες 1043 πολίτες κατέθεσαν την άποψή τους, απαντώντας στο ερώτημα «Συμφωνείτε με την πρόταση για διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα των διοδίων;» . Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα διαφαίνεται μια ξεκάθαρη τάση η οποία δεν επιδέχεται παρερμηνείας: Το 97,3% των πολιτών ζητά τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος πράγμα που σημαίνει, πως οι πολίτες διαφωνούν με την ισχύουσα κατάσταση και απαιτούν άμεσα λύσεις στο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το σημερινό καθεστώς των διοδίων.
Αριθμός ψηφοφόρων:  1.072
ΝΑΙ, συμφωνώ, ψήφοι: 1.042 = 97.2%         
ΟΧΙ, δεν συμφωνώ, ψήφοι: 27 = 2.5%         
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ, ψήφοι: 3 = 0.3%

 

Δεν λένε να σταματήσουν οι γρίνιες στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για τα αίτια της ήττας, στις πρόσφατες εκλογές. Πολλά στελέχη    στην Πιερία δηλώνουν πικραμένα, καθώς αν και το κόμμα τους είναι στην εξουσία και στο νομό μας έχει τρεις Βουλευτές, δεν κατέγραψε ούτε μία νίκη στη «μάχη» των αυτοδιοικητικών εκλογών.  Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα τα όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Δίον τηλεόραση  ο γιατρός Ανέστης Μωϋσιάδης, ο οποίος διεκδικούσε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Κατερίνης. Εδώ που τα λέμε θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση του τοπικού ΠΑΣΟΚ, ώστε να δούμε τι έχουν να πούνε  οι… κορυφαίοι του κινήματος στο νομό μας.

Με το λιγότερο προσωπικό από όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, πέτυχαν να είναι τρίτο νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα σε ποσοστό νοσηλευθέντων.  Ο λόγος για το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Πάντως, το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού το αναγνωρίζει και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Εκδόθηκε, την περασμένη εβδομάδα, η απόφαση του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που επικυρώνει που επικυρώνει την απόφαση του πρωτοδικείου Κατερίνης, αναφορικά με τα αποτελέσματα των εκλογών. Έτσι λοιπόν, Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Νομού μας εκλέγονται οι: Σοφία Μαυρίδου (αντιπεριφερειάρχης), Νίκος Μακρίδης, Λάκης Παπαϊωάννου και Δημήτρης Τσιμήτρης, από τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ από τον συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη εκλέγονται οι: Γρηγόρης Παπαχρήστος και Νίκος Παπανικολάου.

Ο Βαγγέλης Πολύζος στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού ήδη προετοιμάζεται, ώστε  από την 1η Ιανουαρίου του 2011 να αναλάβει τα ηνία του νέου δήμου. Ήδη, έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των Καποδιστριακών δήμων της Βόρειας Πιερίας.

Πάνω από δύο ώρες διήρκησε η διάλεξη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στη Σχολή Γονέων Κατερίνης, την περασμένη Δευτέρα. Οι απόψεις και οι θέσεις του καθήλωσαν το ακροατήριο, ενώ μετά δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις.