«Φωτιές» στις τοπικές κοινωνίες άναψε ο «Καλλικράτης»

Στο νομό μας οι αντιδράσεις επικεντρώνονται κυρίως στη δημιουργία τέταρτου η μη ορεινού δήμου, αλλά και στην έδρα του νέου δήμου Πύδνας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις πολιτών και σε άλλες περιοχές.

Στο Αιγίνιο προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς θεωρούσαν δεδομένο ότι η έδρα του βόρειου δήμου θα ήταν στο Αιγίνιο. Μέσα στην εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις.

Οι αντιδράσεις στην βόρεια Πιερία δεν σταματούν στο Αιγίνιο, καθώς υπάρχουν και από την πλευρά του δήμου της Μεθώνης, ο οποίος ζητά την έδρα στον Μακρύγιαλο. Μάλιστα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής εμμένουν στην αρχική τους απόφαση και ζητούν στον δήμο της βόρειας Πιερίας να ενταχθεί και ο Κορινός.

Στον Κολινδρό υπάρχει σχετική ικανοποίηση, αν και το δημοτικό συμβούλιο ζητούσε να παραμείνει ο δήμος ως έχει, με την προσθήκη μόνον ορισμένων δημοτικών διαμερισμάτων από τους  σημερινούς δήμους Πύδνας και Ελαφίνας.

Ο Δήμαρχος Πέτρας Θωμάς Παπαπαδημητρίου, στην σύσκεψη που έγινε στην ΤΕΔΚ, το είπε ξεκάθαρα. ‘‘Η ομάδα του δημάρχου Κατερίνης αγωνιά για την επανεκλογή της και γι’  αυτό ζητούν στο δήμο Κατερίνης να ενταχθεί και η ορεινή Πιερία.’’ Βλέπετε στην περιοχή έχει  πολλούς δεξιούς ψήφους!

Στην ορεινή Πιερία γίνεται το «έλα να δεις», με τη δημιουργία αυτόνομου δήμου ή την συνένωση με την Κατερίνη. Στα δημοτικά συμβούλια υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ενώ και ο κόσμος εμφανίζεται διχασμένος και στην κυριολεξία δεν ξέρει τι θα ήταν καλύτερο γι’ αυτόν, καθώς δεν υπάρχει και η σχετική πληροφόρηση.

Σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να πει κάποιος πως οι πολίτες είναι σχεδόν  ανενημέρωτοι για τον «Καλλικράτη», καθώς οι περισσότεροι λένε τι δουλειά έχουμε εμείς να πάμε με.. αυτούς. Όμως δεν είναι έτσι. Το που θα είναι το δημαρχείο δεν θα επηρεάσει καθόλου την καθημερινότητα των δημοτών, καθώς τα σημερινά δημαρχεία θα στεγάζουν κάποιες υπηρεσίες, θα έχουν τοπικό αντιδήμαρχο με αρκετές αρμοδιότητες, αλλά και η εξυπηρέτησή τους θα γίνεται μέσω ΚΕΠ, της διοικητικής βοήθειας στο Σπίτι και ηλεκτρονικά, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης».

Ο Δήμαρχος Πέτρας Θωμάς Παπαπαδημητρίου, στην σύσκεψη που έγινε στην ΤΕΔΚ, το είπε ξεκάθαρα. ‘‘Η ομάδα του δημάρχου Κατερίνης αγωνιά για την επανεκλογή της και γι’  αυτό ζητούν στο δήμο Κατερίνης να ενταχθεί και η ορεινή Πιερία.’’ Βλέπετε στην περιοχή έχει  πολλούς δεξιούς ψήφους!

Αντιδράσεις για την έδρα έχουμε και στη νότια Πιερία, καθώς κάτοικοι  των δήμων Ανατολικού Ολύμπου και Δίου ζητούν το δημαρχείο να βρίσκεται στη δική τους περιοχή.

Έντονο το παρασκήνιο αυτές τις ημέρες στο νομό Πιερίας για τον «Καλλικράτη». Πάντως, οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν μαζευτεί, μέχρι να κοπάσει η «θύελλα» που έχει ξεσηκωθεί και αποφεύγουν να πάρουν θέση για διάφορα ζητήματα.

Να «μιλήσουν οι τοπικές κοινωνίες» μας λένε οι τοπικοί παράγοντες για τον «Καλλικράτη», αλλά κανείς δεν μας λέει με ποιο τρόπο..

Συγκέντρωση υπογραφών στο Μοσχοχώρι για τη συνένωση με την Κατερίνη.