Scroll to top

Πάρθιο Βέλος της 9ης Νοεμβρίου 2010


- 9 Νοεμβρίου 2010

 • Δήλωση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ν.Πιερίας Γρηγόρη Παπαχρήστου
  Στόχος του συνδυασμού μας ήταν να υπάρξει  δεύτερη Κυριακή. Ξέραμε ότι ξεκινάμε από ένα δύσκολο σημείο και το ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με μεγάλη δημοτικότητα για τους γνωστούς βέβαια λόγους. Ξέραμε  ότι ο πολιτικός φορέας που μας στηρίζει, ασκεί μια πολιτική που δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη στους πολίτες για τους γνωστούς και πάλι λόγους, της οικονομικής κρίσης.  Άρα το γενικότερο πολιτικό κλίμα δεν μας ευνοούσε ώστε να πετύχουμε, μεγαλύτερα ποσοστά και ίσως και την εκλογή μας από την πρώτη Κυριακή.
  Επιδιώξαμε να αναδείξουμε τον αυτοδιοικητικό ρόλο και το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Όμως τα γενικότερα θέματα της πολιτικής σκηνής δεν επέτρεψαν να συμβεί. Θεωρούμε ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αναμετρηθούμε οι δυο πλευρές και με τις πολιτικές μας και με τις προτεραιότητες μας στην Κεντρική Μακεδονία και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα και οι δυνάμεις της προόδου να έχουν τον πρώτο λόγο την επόμενη Κυριακή.
  Ευχαριστώ όλους εκείνους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και τους καλώ να δώσουμε δυναμικό παρών στην κάλπη και την επόμενη Κυριακή.

   

  Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος Κατερίνης
  Θα τιμήσουμε την εντολή των συνδημοτών μας

  “Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες μας που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μας έδωσαν εντολή να δουλέψουμε σκληρά για όσα δεσμευθήκαμε, όπως πράξαμε τα προηγούμενα χρόνια στην Κατερίνη. Στη νέα Κατερίνη είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη φορά να τηρήσουμε το λόγο μας και να πράξουμε αυτά για τα οποία μας έδωσε εντολή. Με περισσότερη διάθεση και ακόμη περισσότερη δουλειά.  Ευχαριστώ θερμά και πάλι για την τεράστια εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και το συνδυασμό μας”.


  Δήλωση Προέδρου ΝΟΔΕ Πιερίας Μάκη Γιαλένια
  Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος μια εκλογικής διαδικασίας, ιδιαίτερα σημαντικής. Μιας διαδικασίας που αφορά την αναμόρφωση του διοικητικού χάρτη της χώρας. Παράλληλα, η συγκεκριμένη αυτοδιοικητική διαδικασία συνέβη σε  μια εποχή ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτικά. Τα μηνύματα που έστειλε ο έλληνας πολίτης αφορούν και το αυτοδιοικητικό επίπεδο και το πολιτικό.  Εμείς ως Ν.Δ., τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, μόνο χαρούμενοι αισθανόμαστε, γιατί  από τη μια φάνηκε ότι οι αυτοδιοικητικές προτάσεις,  οι οποίες αποφάσισε η Ν.Δ. να στηρίξει, ήταν κατάλληλες για να αντιπροσωπεύσουν τους πολίτες, αγκαλιάστηκαν από τους πολίτες.
  Σημαίνει αυτό για εμάς ότι είχαμε σωστό αισθητήριο ως προς το τι θέλουν οι πολίτες και ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους. Από την άλλη πλευρά, το πολιτικό μήνυμα που έστειλε ο κόσμος προς την κυβέρνηση είναι σαφέστατο και είναι το μήνυμα που είχε θέσει εξ αρχής η Ν.Δ. ότι πρέπει άμεσα να γίνει αλλαγή στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, Σημαίνει ότι οι πολίτες θέλουν έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη και όχι με συνεχιζόμενη ύφεση. Εμείς ως Ν.Δ. το μήνυμα το λάβαμε από τους πολίτες, ελπίζουμε να βρει το μήνυμα αυτό και η κυβέρνηση, ώστε από αύριο να δούμε να εφαρμόζεται μια νέα πολιτική.
  Η εκλογική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχει ακόμη μία Κυριακή με σοβαρότατες αυτοδιοικητικές εξελίξεις. Εμείς, καλούμε όλο τον κόσμο, ακόμη και αυτούς που σήμερα απείχε, και δυστυχώς ήταν πολύς, να ασκήσει το εκλογικό του δημοκρατικό δικαίωμα και να συμμετάσχει ενεργά έστω στη δεύτερη Κυριακή για να πάρει τις τύχες της περιοχής και του τόπου στα δικά του χέρια. Τους καλούμε να είναι όλοι παρόντες.


  Δήλωση Βαγγέλη Πολύζου
  Η νίκη που πετύχαμε ως συνδυασμός ανήκει στους αγνούς και ανιδιοτελείς  συμπολίτες μου  της Βόρειας Πιερίας. Είναι νίκη αγάπης και συμφιλίωσης. Είναι νίκη των απλών ανθρώπων. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιά μου όλους τους συνεργάτες μου που έχω στο συνδυασμό, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου από τη Βόρεια Πιερία.  
  Οι εκλογές τελείωσαν και εκείνο που πρωτεύει είναι τα προβλήματα του νέους μας δήμου. Όσο για εκείνους που πίστευαν ότι μπορούσαν να αλλοιώσουν το φρόνημα των ανθρώπων της Βόρειας Πιερίας γελάστηκαν και τους πληροφορώ ότι είναι η έκτη συνεχόμενη νίκη μου. Ας δοκιμάσουν και αυτοί και αν μπορούν να το κατορθώσουν αυτό. Ας μείνουν με το μίσος το οποίο εκδήλωσαν. Εγώ δεν τους κρατώ κακία.


  Θανάσης Μπίντας – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του κ. Βελόπουλου
  «Έχουμε αποτέλεσμα, αλλά δεν έχουμε Περιφερειάρχη και δεν ξέρω και ποιος θα είναι ο Περιφερειάρχης, γιατί τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Όλοι βγήκαν και μιλάνε για νίκες. Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει ένα θεατρικό έργο: Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε… αυτό συμβαίνει απόψε. Και κάτι τελευταίο… υπάρχει τόσος θόρυβος γύρω-γύρω που αμφιβάλουμε αν θα ακουστούμε απόψε».

  Γιάννης Μαλτζάρης- Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας
  Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο μεγάλος νικητής ήταν η μεγάλη αποχή. Ο μεγάλος αντίπαλος όλων των πολιτικών δυνάμεων έδειξε να είναι ο κερδισμένος. Και στην Κατερίνη ξεπέρασε το 40% και εκτιμώ ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχήσει.

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!