Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης έχει ήδη ανυπολόγιστες ζημιές ενώ συνεχίζει να καίει με αμείωτη ένταση.

Δορυφορική εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου δείχνει τους καπνούς να φτάνουν μέχρι τα Κύθηρα και να πλησιάζουν την Κρήτη.

Μεταφέρθηκε έως και 400 χιλιόμετρα ο καπνός
Συγκεκριμένα, οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11, δείχνει τον καπνό της δασικής φωτιάς της Πεντέλης να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς βόρειους και βορειοανατολικούς ανέμους τουλάχιστον 400 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά προς την θάλασσα των Κυθήρων και το Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος το πρωί της Τετάρτης (20.07.2022 07:40).

Σημειώνεται πως νωρίτερα το meteo ανακοίνωσε πως στην περιοχή της Πεντέλης πνέουν από το πρωί άνεμοι 7 μποφόρ με τις ριπές των ανέμων να ξεπερνούν τα 100χλμ/ώρα.

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς εντοπίζονται στον Γέρακα, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τη Διώνη καθώς και στη λεωφόρο Μαραθώνος.

 

Πηγή:in.gr