ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Βαγγέλης Μπαντές 

Σε πελάγη ευτυχίας «πλέει» η Δώρα Κωστοπούλου από την Περίσταση Πιερίας, καθώς από το φθινόπωρο θα κάθεται στα ίδια φοιτητικά έδρανα με τον γιο της!

Με την γνωστοποίηση των Βάσεων, το απόγευμα της Πέμπτης,  η αγωνία που είχαν οι υποψήφιοι τελείωσε,  καθώς έμαθαν τη σχολή στην οποία πέρασαν. Οι ιστορίες αρκετών επιτυχόντων συγκινούν. Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση της κ. Κωστοπούλου, η οποία εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Κατερίνης (πρώην πολυιατρεία ΙΚΑ) ως νοσηλεύτρια.

Στα 46 της χρόνια αποφάσισε να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, στην ίδια σχολή που φοιτά από πέρυσι  ο γιος της Κωστής, αποδεικνύοντας ότι η θέληση και η επιθυμία για γνώση και μάθηση δεν γνωρίζουν όρια ηλικίας.

Πλέον, η οικογένεια της θα έχει τρεις φοιτητές!  Έτσι μετά τα δύο της παιδιά, την Πωλίνα που σπουδάζει στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωάννινων και τον Κωστή, φέτος ήρθε η δική της σειρά να καθίσει στα πανεπιστημιακά έδρανα!

Επί δύο έτη η Δώρα Κωστοπούλου παρακολούθησε μαθήματα στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, στο τμήμα Φυσικοθεραπείας. Μετά τη διετή φοίτηση, ήρθε η ώρα να δώσει πανελλήνιας. Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε απόλυτα, καθώς όχι μόνο κατάφερε να περάσει στην ίδια σχολή με το παιδί της, αλλά πέρασε στην πρώτη της επιλογή και μάλιστα δεύτερη σε σειρά κατάταξης!

«Ο καθένας πετυχαίνει στην ζωή του ότι ζητά αρκεί να το θέλει και δεν υπάρχει εμπόδιο ικανό να αντιταχθεί στην δύναμη της θέλησης», ανέφερε στον «Ντελάλη» η κ. Κωστοπούλου, επισημαίνοντας πως η όλη διαδικασία δεν ήταν εύκολη, καθώς σε καθημερινή βάση έδινε έναν πραγματικό αγώνα: Οικογένεια, δουλειά, Επαγγελματικό Λύκειο και ατελείωτες ώρες διαβάσματος. Όπως τονίζει, στην απόφασή της να ξεκινήσει εκ νέου το σχολείο και να δώσει στο τέλος εξετάσεις, τη στήριξαν με κάθε τρόπο τόσο τα παιδιά όσο και ο σύζυγός της. «Η ισχυρή της θέληση κέρδισε όλες τις δυσκολίες», ανέφερε.