Τέλος στη δράση μιας εγκληματικής ομάδας έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, με  την εξιχνίαση  συνολικά 23 κλοπών και απόπειρες κλοπών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 4 άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε 3 συνεργούς τους

Με διάφορα προσχήματα – όπως πώληση θρησκευτικών εικόνων – εισέρχονταν σε οικίες και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα

Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 15.000 ευρώ

Για 14 κλοπές και 9 απόπειρες κλοπής συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, χθες (16 Μαΐου 2023) στην Πιερία, 2 ημεδαποί άνδρες, μία ημεδαπή γυναίκα και μία ανήλικη ημεδαπή.     

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και σύστασης συμμορίας. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και 3 συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα για να εισέρχονται στις οικίες των παθόντων, όπως το πρόσχημα της πώλησης θρησκευτικών εικόνων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εντοπίστηκαν οι 4 συλληφθέντες να επιβαίνουν σε όχημα, το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, 6 θρησκευτικές εικόνες και 1 κατσαβίδι.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι το τελευταίο 6μηνο, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν:

• 13 κλοπές από οικίες, εκ των οποίων οι 12 σε περιοχές της Πιερίας και 1 σε περιοχή της Λάρισας,

• 9 απόπειρες κλοπής σε οικίες, εκ των οποίων οι 8 σε περιοχές της Πιερίας και 1 σε περιοχή της Ημαθίας και

• 1 διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

 

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Επίσης σε μία περίπτωση αφαίρεσαν 2 τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις χρημάτων ύψους 880 ευρώ.

 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.