Νέα επίσκεψη του γνωστού Γεωπόνου της Πιερίας Έξαρχου Βασίλειου, Msc, Υποψήφιου Διδάκτωρ Εδαφολογίας. αυτή την φορά όχι σε κτήματα ακτινιδίων αλλά στο Βελιγράδι. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχε σε αποστολή που διοργάνωσε ο Σύλλογος προστασίας παιδιών «Βενιαμίν» (Benjamin), ο οποίος έχει αναπτύξει φιλανθρωπική δραστηριότητα στην γείτονα χώρα εδώ και 30 χρόνια για τα ορφανά παιδιά του πολέμου. Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με την Βασιλική οικογένεια της Γιουγκοσλαβίας «Καρατζόρτζεβιτς».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο «Λευκό» Παλάτι που είναι η μόνιμη κατοικία του Αλέξανδρου Καρατζόρτζεβιτς και της συζύγου του Αικατερίνης η οποία είναι Ελληνίδα.

Μη χάνοντας την ευκαιρία, ο κ. Έξαρχος, όντας ένας από τους καλύτερους «πρέσβεις» των Ελληνικών ακτινιδίων, πρόσφερε ως δώρο στο Βασιλικό ζευγάρι τι άλλο… πράσινα Ακτινίδια από την Πιερία!!!

Στην ολιγόλεπτη κουβέντα που ακολούθησε ο κ. Έξαρχος τους ανέλυσε τη «διατροφική» αξία του Ακτινιδίου, τα οφέλη για την υγεία και τη θέση που κατέχει η Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά.

Ο Διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας εξεπλάγη ευχάριστα όταν έμαθε ότι η Ελλάδα είναι 3η σε παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά την παραγωγή πράσινων Ακτινιδίων (με 1η την Κίνα και 2η τη Ν. Ζηλανδία) μιας και ο ίδιος έχει Ελληνικές ρίζες από τον παππού του.

Στην συνέχεια ενημερώθηκαν από τον κ. Έξαρχο για τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που έχουν επιπλέον τα Ελληνικά Ακτινίδια λόγω των εδαφοκλιματικών συνθηκών της χώρας μας, κατατάσσοντας τα έτσι ως το Νο. 1 «Superfood» σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α.

Τέλος, δόθηκε από τον κ. Έξαρχο η υπόσχεση ότι σύντομα θα αποσταλούν στο παλάτι όχι μόνο «πράσινα», αλλά «κίτρινα» και «κόκκινα» Ακτινίδια που παράγει ο ευλογημένος τόπος μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ