Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που έβλεπαν όσοι βρισκόταν το απόγευμα του Σαββάτου στην παραλία του Πλαταμώνα. Ένα ελικόπτερο πετούσε αρκετά χαμηλά, με αποτέλεσμα να παρασύρει ομπρέλες και καρέκλες από τα καταστήματα, ενώ τραυματίστηκε μια γυναίκα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, το ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε χαμηλή διέλευση στην περιοχή, με συνέπεια να παρασυρθούν ομπρέλες και καθίσματα μπροστά από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από το συμβάν τραυματίστηκε μια 42χρονη. Όπως γνωστοποιεί στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό, για το συμβάν ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πλαταμώνα για χαμηλή διέλευση ελικοπτέρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κοντά στο παραλιακό μέτωπο της ακτής του Πλαταμώνα, στην Πιερία, που είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν ομπρέλες και καθίσματα μπροστά από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Από το συμβάν τραυματίστηκε 42χρονη αλλοδαπή, η οποία μετέβη στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου για την παροχή πρώτων βοηθειών, χωρίς όμως να απαιτηθεί περαιτέρω νοσηλεία.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν αμέσως στο σημείο ενώ προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Δίου-Ολύμπου Ν. Πιερίας για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ. (Σωματική βλάβη από αμέλεια).

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Στυλιανίδης,  ο οποίος έδωσε άμεσα εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διατάξει αρμοδίως Ένορκη Διοικητική Εξέταση αναφορικά με το συμβάν.