«Δεν υπάρχει καμία διάθεση για ανάληψη ρίσκου στις χρηματαγορές»

Το πετρέλαιο Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου, έκλεισε απόψε στα 118,11 δολάρια το βαρέλι, τιμή που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2008.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ κατέγραφε αύξηση +6,92% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη ημέρα.

Σημειώνεται πως βουτιά κατέγραψαν και πάλι σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια, με τις συγκρούσεις στην Ουκρανία να προκαλούν νέα έξοδο των επενδυτών από τις χρηματιστηριακές αγορές.

Το Παρίσι υποχώρησε κατά 3,30% και οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο του 2020, ενώ η Φρανκφούρτη κατά 3,38% και κινείται προς τα χαμηλότερα επίπεδά της από τον Δεκέμβριο του 2020. Το Λονδίνο υποχώρησε κατά 3% λίγο μετά τις 12:00 ώρα Ελλάδας, ενώ το Μιλάνο κατά 3,70%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε βουτιά 2,8% και οδεύει προς τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση του από τότε που η πανδημία προκάλεσε ξεπούλημα στα χρηματιστήρια τον Μάρτιο του 2020.

Στην Ασία, το Τόκιο έκλεισε με πτώση 2,23%, το Χονγκ Κονγκ με απώλειες 2,54% και η Σανγκάη υποχώρησε κατά 0,96%.

Η είδηση του βομβαρδισμού από ρωσικά στρατεύματα των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια της Ουκρανίας, του μεγαλύτερου στο είδος του στην Ευρώπη, προκάλεσε σοκ για τους επενδυτές. Δεν υπάρχει «καμία διάθεση» για ανάληψη ρίσκου στις χρηματαγορές, σχολίασε η Ιπέκ Οζκαρντεσκάγια, αναλύτρια της τράπεζας Swissquote.

 

 

 

Πηγή: lifo.gr